7.8 C
București
joi, noiembrie 7, 2024

Tinctura de sanziene. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata

Tinctura de sanziene. Sanzienele sunt acele flori galbene-aurii care emana un parfum dulce. Acestea infloresc vara, iar in scopuri terapeutice se recolteaza doar varfurile inflorite ale tulpinilor.

Florile de sanziene au un gust amar si contin substante care le fac cu adevarat tamaduitoare in diverse afectiuni, daca stii cum sa le folosesti. De exemplu, studiile recente au aratat ca terapia cu sanziene reprezinta un remediu util in numeroase afectiuni grave:

  • boli renale
  • boli ale glandei tiroide si ale corzilor vocale
  • dereglari neuro-vegetative
  • intoxicatii
  • cancer al limbii si al laringelui
  • hipertensiune
  • anemie
  • depresie
  • ulcer
  • cancer de piele

Sanzienele se pot administra in diferite moduri, insa dintre toate produsele vegetale administrate pe cale orala, tincturile sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

Tinctura de sanziene are actiune de reglator al activitatii tiroidei, sedativ usor, antispastic, diuretic, depurativ, antiseptic urinar, antireumatic, laxativ, afrodisiac si cicatrizant.

Iata mai jos cum se prepara tinctura de sanziene:

Pentru a prepara aceasta tinctura, ai nevoie de 20 de linguri de pulbere proaspat macinata 700 ml alcool de 50 de grade sau rachiu natural si 300 ml apa. Intr-un borcan se adauga aceste ingrediente, se amesteca bine si se inchide ermetic. Se lasa la macerat timp de 2 saptamani, agitandu-se zilnic. La final, se stoarce, se filtreaza si se toarna in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza cate 1-2 lingurite de 3-4 ori pe zi, cu diluare in 100 ml apa.

Iata in ce afectiuni este recomandata tinctura de sanziene:

Tinctura se sanziene se foloseste ca adjuvant in tratamentul herniei. Se administreaza cate o lingura de tinctura, diluata in 100 ml apa, de 3 ori pe zi, intre mese, timp de 1 luna si jumatate, timp in care mesele vor fi moderate din punct de vedere cantitativ, vor fi evitate alimentele care baloneaza sau constipa. Suplimentar, se mai poate lua, inainte de masa, si un varf de cutit de pulbere de chimen si unul de sanziene, iar dupa masa un varf de cutit de chimen si unul de cuisoare macinate.

Tinctura se sanziene este eficienta in caz de cistita si boli renale. Se administreaza cate 1-2 lingurite de tinctura, diluate in 100 ml de apa, de 3 ori pe zi. Aceasta tinctura este recomandata si in caz de infectii urinare, infectii ale rinichilor si menopauza.

Tinctura se sanziene ajuta la curatarea petelor de pe piele. Unguentul de sanziene este eficient in curatarea petelor de pe piele, chiar si a celor de natura chimica. Dupa o spalare de 1-2 minute cu un tampon imbibat cu tinctura de sanziene, se aplica unguentul, in pelicula de grosime medie. Tratamentul se face de doua ori pe zi, vreme de 2 saptamani.

De asemenea, tinctura de sanziene mai este eficienta si in cazul eczemelor, psoriazisului, tiroida, laringita, paralizia corzilor vocale, tumori de laringe, guta si reumatism.

Extern, tinctura de sanziene se aplica prin spalaturi cu solutia diluata (1-2 lingurite de tinctura la 100 ml de apa), iar in psoriazis se aplica sub forma de comprese cu solutia diluata obtinuta dupa modul prezentat anterior.

Contraindicatii tinctura de sanziene

Tinctura se sanziene este contraindicata in sarcina si alergie la planta. De asemenea, persoanele care sufera de hepatita virala, toxica, metabolica, steatoza si ciroza hepatice, ulcer gastric si duodenal in forme avansate, gastrita hiperacida nu trebuie sa consume aceasta tinctura.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole