Tinctura de muguri de plop. Mugurii de plop sunt utilizati de sute de ani in scopuri medicinale. S-a constatat ca acestia au proprietati antiseptice, antimicotice, astringente, cicatrizante, epitelizante, antiinflamatoare, calmante, analgezice, expectorante, diuretice, tonice si diaforetice.
Mugurii de plop pot fi utilizati sub forma de tinctura, infuzie, pulbere ori unguent. Totusi, cea mai eficienta forma de administrare este tinctura deoarece este mai usor asimilata de catre organism, efectul aparand la scurt timp.
Iata mai jos cum se prepara tinctura de muguri de plop:
Mugurii proaspat culesi, se lasa la uscat, in casa, timp de 1 saptamana, dupa care se macina cu rasnita de cafea pana se obtine o pulbere fina. Intr-un borcan se adauga 15 linguri de pulbere, peste care se adauga 200 ml de alcool alimentar de 90 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat pentru 2 saptamani, agitandu-se zilnic, de mai multe ori pe zi. La final, produsul se filtreaza, iar tinctura obtinuta se va adauga in sticlute mici, inchise la culoare.
Se administreaza de 4 ori pe zi, cate 50 de picaturi puse pe putina paine uscata sau in miere.
Atentie! Ca si in cazul tincturii de propolis, tinctura de muguri de plop nu se administreaza niciodata diluata in apa, deoarece o mare parte din principiile sale active reactioneaza imediat cu apa si devin apoi foarte greu asimilabile. Din aceasta cauza si ceaiurile din muguri de plop au efecte foarte slabe, acesta fiind si motivul pentru care puterea acestei plante este inca atat de putin cunoscuta.
Iata in ce afectiuni este indicata tinctura de muguri de plop:
Tinctura de muguri de plop este recomandata in caz de cistita si infectii renale. Aceasta reuseste sa elimine infectia, reduce senzatia de arsura sau usturime la urinare si favorizeaza cicatrizarea tesuturilor lezate si inflamate. Se iau 60 de picaturi dizolvate in miere, de 4-5 ori pe zi. Pentru un efect si mai puternic, se poate combina cu tinctura de ienupar si se administreaza diluata in apa. Rezultatele apar in maxim 48 de ore.
Tinctura este un bun adjuvant in toxiinfectiile alimentare. Aceasta are efect antiinfectios puternic, reduce febra si intareste imunitatea. Se administreaza cate 50 de picaturi de tinctura pe o felie de paine uscata, de 5-6 ori pe zi. Tratamentul trebuie urmat timp de 2 saptamani.
Tinctura din muguri de plop trateaza afectiunile digestive. Este eficienta in ulcerul gastric, diaree, colite de fermentatie si de putrefactie, helmintiaza (infestare cu Giardia) si anorexie (lipsa poftei de mancare). Se administreaza cate 50-100 picaturi de tinctura, cu care se imbiba bucatele de paine. De asemenea, la fel de eficienta este si cura de 3 saptamani cu pulbere din muguri uscati, cate 3–4 lingurite pe zi, pe stomacul gol.
Tinctura aceasta este eficienta in gripa si guturai. Aceasta are efect antiviral si stimulent imunitar. Se iau 50-100 de picaturi de tinctura pe o bucata de paine, de 4 ori pe zi.
Tinctura aceasta trateaza durerile de gat, bronsita si amigdalita. 4 linguri de miere se combina cu 4 lingurite de tinctura. Se consuma acest preparat pe parcursul unei zile, cate 1 lingurita din ora in ora.
Tinctura de muguri de plop te scapa de durerile de cap si accesele de febra. Aceasta are in compozitia ei si substante din familia aspirinei, care combat durerea si reduc febra. Se administreaza cate 50 de picaturi de tinctura, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Tinctura din muguri de plop este un remediu ideal pentru ranile deschise, eczeme infectioase, herpes, hemoroizi. Tinctura se picura de pe un tampon de vata, dupa ce zona afectata a fost bine curatata. Acest remediu, in ciuda faptului ca pentru cateva minute produce o puternica usturime, favorizeaza apoi cicatrizarea si vindecarea foarte rapid, prevenind infectiile si cicatrizarile inestetice.
Tinctura este recomandata si in acnee. Tot ce trebuie sa faci este sa stergi tenul cu aceasta tinctura.
Contraindicatii
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Tinctura de muguri de plop. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata […]