Tarta cu spanac si branza. Reteta delicioasa

Tarta cu spanac si branza. Reteta delicioasa
Spanacul provine din Orientul Mijlociu si a devenit rapid un ingredient important in bucatarie. Consumat in stare cruda sau fiert, in diferite preparate, spanacul ofera numeroase beneficii organismului nostru.
Frunzele de spanac este bogat in clorofila, beta caroten, luteina, acid folic,  vitamine (A, B1, B2, B6, B9, PP, C, E si K), caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteina, fier, potasiu, zinc, calciu si are un continut scazut de grasimi.
Daca vreti sa mancati ceva gustos si sanatos, noi va propunem „Tarta cu spanac si branza”. Aceasta se prepara foarte rapid.
Pentru a prepara tarta cu spanac si branza, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 3 foi de placinta
  • 400 g spanac congelat
  • 1 ceapa
  • 200 g telemea
  • 100 g mozzarella
  • 2 linguri smantana
  • 4 oua
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingura cu varf de unt
  • ulei pentru uns foile
  • sare si piper dupa gust

Pentru inceput, se caleste ceapa in unt topit, dupa care se adauga spanacul si se lasa la foc mediu pana se evapora lichidul.

Intr-un castron se amesteca ouale, branza rasa, amidonul, sarea si piperul, iar jumate din cantitate se adauga peste spanac.

2 foi de placinta se ung cu ulei si se pun intr-o tava cu diametrul de 22 cm. Se toarna amestecul de spanac cu branza in tava si se acopera cu restul de branza. Ultima foaie de placinta se pune deasupra si se unge cu un ou batut cu 2 linguri de smantana.

Tarta cu spanac si branza se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 45 minute.

Pofta buna!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...