Tarta de praz. Reteta delicioasa si sanatoasa

Prazul se aseamana foarte mult cu ceapa verde doar ca are un gust mai dulceag. Prazul are un continut bogat in minerale (sodiu, potasiu, calciu, mangan, sulf, siliciu, fosfor, fier), vitaminele A, B1, B2 si C, precum si celuloza, ulei volatil, proteine si hidrati de carbon. De aceea, in acest articol, ne-am gandit sa va aratam reteta delicioasa si sanatoasa a unei tarte cu praz.

Datorita acestor proprietati, prazul este indicat in prevenirea anemiei, a bolilor cardiovasculare, a balonarii, ajuta la imbunatatirea memoriei, ajuta la reducerea colesterolului, la imbunatatirea circulatiei sanguine, inhiba dezvoltarea virusurilor/bacteriilor/fungilor si poate fi folosit cu succes pentru tratarea artritei, gutei si a inflamatiilor tractului urinar. Totodata, prazul este considerat si un adevarat afrodisiac.

Acestea sunt motivele pentru care, nutritionistii recomanda introducerea prazului in alimentatia noastra. Din aceasta leguma se pot prepara supe deliciose, omlete, sucuri, salate, placinte si multe altele.

Tarta de praz – Reteta

Pentru prepararea acestei retete, ai nevoie de:

  • 12 fire praz
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 60 g branza semidegresata
  • 150 ml lapte semidegresat
  • condimente: frunze de menta, nucsoara, sare si piper dupa gust

Prazul se curata, se taie bucati de aproximativ 3 cm, dupa care se fierb in apa 5 minute. Cartofii se fierb si ei si se taie in felii de grosime medie. Separat, se amesteca ouale impreuna cu o parte din branza, lapte si condimente.

Intr-o tava rotunta se pun cartofii, iar peste ei se adauga bucatile de praz si sosul de ou. Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt aproximativ 10 minute, pana cand se coaguleaza sosul de ou. La final, se presara restul de branza si frunze de menta.

Aceasta tarta de praz are un aport caloric de 372.6 kcal pe portie, 16% proteine, 15% lipide si 69% carbohidrati.

Tarta cu spanac si branza. Reteta delicioasa

Sursa: natur-house.ro

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...