Placinta cu branza si ceapa verde. Reteta rapida de primavara

Suntem in plin sezon al verdeturilor, iar cand spunem vardeturi ne gandim imediat la gustoasa ceapa verde, dar lista este foarte bogata si uneori acestea pot constitui materia prima a unor delicatese neasteptate.

Daca va place gustul de ceapa verde, atunci trebuie sa incercati aceasta reteta delicioasa si usor de pregatit.

Placinta cu branza si ceapa verde – Reteta

Pentru placinta cu branza si ceapa verde, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 100 g de branza telemea
  • 5 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingurita de piper macinat
  • jumatate lingurita de sare

Pentru inceput, se curata ceapa verde, se spala si se taie. Branza se da pe razatoare, patrunjelul se taie marunt, iar ouale se bat bine intr-un castron. Apoi, intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei la incins si se caleste putin ceapa verde, pana cand se inmoaie. Dupa ce s-a calit ceapa se lasa sa se raceasca si abia apoi se adauga branza rasa, ouale si patrunjelul. Se opreste putin ou pentru uns placinta deasupra. Se amesteca bine compozitia pana cand se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Foile de placinta se desfac din pachet si se pun una peste alta, acoperite cu un prosop umed pentru a nu se intari. Se ia o foaie de placinta si se stropeste cu putin ulei dupa care se mai aseaza inca una deasupra care se stropeste si ea cu putin ulei. Peste foaia de placinta se adauga cateva linguri de compozitie si se uniformizeaza, dupa care se rasuceste de la un capat pana cand se obtine un sul de placinta.

Se procedeaza asemanator cu toate foile de placinta, dupa care se ia o tava de cuptor rotunda si se asaza sulurile obtinute din mijloc spre exterior, sub forma unui melc. Dupa ce placinta este asezata in tava se unge putin cu ulei deasupra si se introduce in cuptorul incins timp de 15 minute.

La final, cand placinta cu branza si ceapa verde s-a rumenit usor, se scoate tava din cuptor si se unge placinta cu ou. Se mai introduce tava in cuptor inca 5-10 minute, pana cand este frumos rumenita, dupa care se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca putin inainte de a fi servita.

Placinta cu ceapa verde se serveste calda.

Pofta buna!

Sursa: preparatedevis.ro

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...