6.5 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Sulfina, planta care scade inflamatiile din corp

Sulfina (Melilotus officinalis) este originara din Europa si creste spontan in America de Nord, la liziera padurilor sau in desisuri. Aceasta este o planta inrudita cu lucerna si cu fasolea, facand parte din familia leguminoaselor.

Sulfina este o planta bianuala cu tija unghiulara, poate ajunge si la 1 metru. Frunzele zimtate, decupate in 3 lobi sunt pedunculare, cu foliole ovale; vara, se imodobeste cu ciorchini de flori galbene.

De la planta se recolteaza doar partile aeriene, iar in urma studiile sustinute de cercetatorii europeni s-a aflat ca sulfina are in compozitia ei numeroase substante active, ca de exemplu: cumarina (fluidifiant sanguin), melilotina si taninuri, precum si pigmenti flavonoidici, augumenteaza permeabilitatea capilarelor sanguine si diminueaza coagularea sangelui; aceste proprietati justifica utilizarea ei in cazul varicelor si al hemoroizilor; este recunoscuta si pentru efectele sale sedative si antispasmodice; este eficienta si pentru tratarea conjunctivitei, in colir sau spalaturi ale ochilor, declara dr. Jean-Claude Houdret, un reputat medic fitoterapeut.

Sulfina, un bun remediu in cazul inflamatiilor

Infuzia si cataplasma de sulfina reprezinta doua remedii excelente in cazul inflamatiilor articulare (artrita), inflamatii ale mucoasei vezicii urinare (cistita), reumatism, guta, tromboflebita sau arterita (inflamatie a unei artere), inflamatii cauzate de varice sau hemoroizi (preparatele din sulfina favorizeaza microcirculatia, creste rezistenta peretelui vascular si scade permeabilitatea vaselor de sange capilare). De asemenea, sulfina te apara si de inflamatile mucoasei bronsice (tuse, durere in piept si febra) care apare la schimbarile bruste de temperatura si in sezonul rece.
-Infuzia se prepara dintr-o lingura de sulfina uscata si maruntita si 200 ml apa clocotita. Ceaiul se infuzeaza 15 minute, apoi se strecoara si se bea de 2 ori pe zi, dimineata si seara, inainte de masa, timp de 20 de zile pe luna, un interval de 3 luni.

-Pentru cataplasma, se amesteca 5 linguri de pulbere de sulfina cu apa calda, pana cand se formeaza o pasta. Aceasta pasta se aplica printr-un tifon subtire pe zona afectata, tinandu-se acoperita cu un nailon (pentru a nu se usca), timp de minimum 2 ore pe zi.

Precautii

In doze mari, planta poate provoca dureri de cap.

Citeste si:

Ghizdeiul, planta cu flori galben-aurii care linisteste sufletul

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole