0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Sucul de spanac, remediul care iti regenereaza organismul primavara

Consumat in stare cruda sau fiert, spanacul ofera numeroase beneficii organismului nostru, iar sucul de spanac proaspat ofera mult mai multe substante nutritive, deoarece spanacul congelat sau gatit isi pierde o parte din proprietati.

Frunzele de spanac este bogat in clorofila, beta caroten, luteina, acid folic,  vitamine (A, B1, B2, B6, B9, PP, C, E si K), caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteina, fier, potasiu, zinc, calciu si are un continut scazut de grasimi.

Sucul de spanac reuseste sa stimuleze foarte rapid regenerarea organismului nostru. V-am pregatit, in cele ce urmeaza, cateva informatii care va vor face sa introduceti acest suc in dieta dumneavoastra.

Iata in ce afectiuni este indicat sucul de spanac:

 -Sucul de spanac este un bun intaritor al organismului (recomandat copiilor, batranilor si convales­cen­tilor). Se recomanda administrarea unui pa­har de suc de spanac pe zi, inainte de masa principala. Pentru a scapa de gustul salciu, se poate combina cu putin suc de mor­cov si lamaie.
 -Sucul acesta este indicat in anemie, de­mi­­ne­ra­lizarea organismului. Spesialistii recomanda sa se consume, ina­intea meselor prin­cipale, o com­bi­natie cu 100 ml suc de spa­nac si 100 ml suc de ur­zica.
 -Sucul de spanac este un bun adjuvant in caz de astm bronsic si diabet zaharat. Se bea, dimineata pe stomacul gol, 500 ml suc de spa­nac, timp de 1 luna.
 -Sucul de spanac este indicat in pancreatita cronica si insufi­cienta pancreatica post-pancreatita. Dimineata, pe stomacul gol se bea 100 ml suc proas­pat de spanac pe zi si se mai administreaza cate 30 g pulbere polen, pe sto­macul gol.
 -Sucul de spanac este recomandat in scorbut, rahitism. Se bea 500 ml suc pe zi, timp de 3 saptamani, in reprize, cu 15 minute inaintea meselor principale. Pentru un efect mai puternic, se poate combina 250 ml suc de urzica cu 250 ml suc de spa­nac.

Iata cum se prepara sucul de spanac:

Sucul se poate prepara prin mi­xare sau manual. Centri­fugarea nu este recomandata, deoarece se pierde multa materie prima. Prin urmare, se pun intr-un mixer un pahar cu apa, apoi se adauga treptat 2 maini cu frunze de spanac taiate. Dupa ce spa­nacul se transforma intr-o pasta, se pune intr-un vas de ceramica si se lasa la mace­rat timp de 2-3 ore, dupa care se stre­coara. Su­cul se bea imediat după fil­tra­­re, pasta putand fi adaugata in man­ca­rurile gatite.

Contraindicatii suc de spanac

Nu se reco­man­da con­sumul unor mari can­titati de spanac in cazul persoanelor cu afec­ti­uni hepatice, reuma­tism, litiaza re­nala, in­flamatii intestinale.

Vezi si:

Tarta de post cu spanac. 3 retete delicioase

Un arbore ce contine de 17 ori mai mult calciu ca in lapte si de 25 de ori mai mult fier decat in spanac. Iata despre ce arbore este vorba!

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole