Consumat in stare cruda sau fiert, spanacul ofera numeroase beneficii organismului nostru, iar sucul de spanac proaspat ofera mult mai multe substante nutritive, deoarece spanacul congelat sau gatit isi pierde o parte din proprietati.
Frunzele de spanac este bogat in clorofila, beta caroten, luteina, acid folic, vitamine (A, B1, B2, B6, B9, PP, C, E si K), caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteina, fier, potasiu, zinc, calciu si are un continut scazut de grasimi.
Sucul de spanac reuseste sa stimuleze foarte rapid regenerarea organismului nostru. V-am pregatit, in cele ce urmeaza, cateva informatii care va vor face sa introduceti acest suc in dieta dumneavoastra.
Iata in ce afectiuni este indicat sucul de spanac:
Iata cum se prepara sucul de spanac:
Sucul se poate prepara prin mixare sau manual. Centrifugarea nu este recomandata, deoarece se pierde multa materie prima. Prin urmare, se pun intr-un mixer un pahar cu apa, apoi se adauga treptat 2 maini cu frunze de spanac taiate. Dupa ce spanacul se transforma intr-o pasta, se pune intr-un vas de ceramica si se lasa la macerat timp de 2-3 ore, dupa care se strecoara. Sucul se bea imediat după filtrare, pasta putand fi adaugata in mancarurile gatite.
Contraindicatii suc de spanac
Nu se recomanda consumul unor mari cantitati de spanac in cazul persoanelor cu afectiuni hepatice, reumatism, litiaza renala, inflamatii intestinale.
Vezi si:
Tarta de post cu spanac. 3 retete delicioase
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Suc de spanac – se bea un pahar de suc pe zi, inainte de masa principala. Daca provoaca inapetenta sau o usoara stare de greata se iau 1-2 felii de lamaie. […]