Tarta de post cu spanac. 3 retete delicioase

Mancarurile de post sunt foarte bune, mai ales daca contin spanac. Iata 3 retete delicoase de tarta de post cu spanac pentru inspiratie.

Tarta de post cu spanac si ciuperci

  • 200 gr faina
  • 150 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 200 gr spanac proaspat
  • 200 gr ciuperci
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura margarina
  • 100 ml smantana vegetala
  • 50 gr cascaval vegetal
  • 1 lingurita de gris
  • busuioc si cimbru
  • sare si piper

Intr-un vas se pune faina, praful de sare si drojdia uscata, peste care se adauga apa si uleiul si se amesteca bine. Se framanta si se lasa la dospit cam 30 de minute.

Spanacul se spala si se taie, la fel si ciupercile. Se pun apoi la calit impreuna cu ceapa verde taiata si o lingurita de margarina. Se ia de pe foc cand este gata, iar cand este rece se adauga cascavalul si smantana, se condimenteaza, se pune si grisul si se amesteca bine.

Se intinde aluatul si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa pe alocuri cu o furculita, apoi se toarna compozitia. Se pune la cuptor circa 50 de minute, dupa ce se acopera cu cascaval ras.

Tarta de post cu spanac si tofu

  • 300 gr faina
  • 75 ml apa
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 400 gr spanac
  • 150 gr branza tofu
  • jumatate conopida
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 400 ml smantana vegetala
  • sare si piper

Aluatul se framanta bine pana se obtine o pasta omogena. Se lasa apoi la frigider 15-30 de minute. Conopida se fierbe dupa ce este setionata, iar spanacul cu ceapa verde si usturoiul pisat se calesc putin in ulei sau margarina.

Smantana se amesteca cu faina, sare, piper, verdeturile tocate marunt. Aluatul se intinde bine si se pune pe o tava sau forma de tarta. Se inteapa cu furculita, apoi se adauga conopida fiarta, peste un strat de tofu bucati, compozitia cu spanac si smantana si deasupra se mai presara bucati de conopida. Se lasa la cuptor circa 35-40 de minute.

Tarta de post cu spanac si orez

  • 350 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • 150 ml apa calda
  • 1 praf sare
  • 400 gr spanac
  • 400 gr orez fiert
  • 1 morcov ras
  • 10 masline negre
  • 1 lingura gris
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper

Se obtine un aluat fraged din faina ulei si apa calda, presarat cu sare. Se lasa deoparte si se face umplutura.

Intr-un vas mare se amesteca orezul fiert cu spanacul taiat marunt, maslinele tocate, morcovul ras si lingura de gris. Se adauga frunzele de busuioc taiate si se condimenteaza, apoi compozitia se toarna peste aluatul intins in tava. Deasupra se unge cu cele 2 linguri de ulei de masline si se lasa la cuptor 35-40 de minute.

Retete de post cu gutui – 4 feluri de mancare delicioare, care se prepara rapid si usor

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...