Sucul de pastarnac. Proprietati si beneficii

Sucul de pastarnac

Pastarnacul este cultivat din Antichitate, cand era considerat un aliment de baza. Gustul sau dulceag si aroma placuta a facut ca aceasta leguma sa fie si acum nelipsita din bucataria noastra. In prezent, pastarnacul este folosit atat in alimentatie, cat si ca remediu natural in medicina populara, mai ales sub forma de suc.

Sub forma de suc, vom reusi sa asimilam tot ce este benefic in aproximativ 10-15 minute.

Sucul de pastarnac – Proprietati si beneficii

Sucul de pastarnac are un continut mic de calciu si sodiu, dar este foarte bogat in potasiu, fosfor, sulf, siliciu si clor. Astfel, valoarea terapeutica a sucului obtinut din frunzele si din radacinile sale o plaseaza pe unul din primele locuri pe lista sucurilor cele mai benefice. Iata ce efecte are:

  • Sucul de pastarnac este foarte benefic pentru cei care incearca sa slabeasca sau sa elimine toxinele din organism. 
  • Datorita continutului bogat in siliciu si sulf, sucul de pastarnac ajuta la intarirea unghiilor fragile.
  • Datorita continutului bogat in fosfor si clor, acest suc este foarte util pentru plamani si bronhii, fiind un aliment ideal pentru bolnavii de tuberculoza si pneumonie, dar si emfizem.
  • Potasiul din aceasta leguma are o valoare atat de mare pentru creier incat acest suc poate fi folosit in mod eficient pentru multe afectiuni cerebrale.
  • Sucul preparat din radacina de pastarnac regleaza digestia, mareste apetitul, are actiune expectoranta si diuretica, analgezica, tonifianta, este indicat in tratamentul afectiunilor cardiace si in nevroze.

Sucul se obtine dand planta prin storcatorul de fructe. Se iau cate 1-2 lingurite de suc cu miere de albine de 5-6 ori pe zi.

Sfat!

Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.

Vezi si: Alimente cu efect alcalinizant

Vezi si: Sucul de morcovi. Proprietati si beneficii

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...