23.6 C
București
marți, aprilie 9, 2024

Alimente cu efect alcalinizant

Atunci cand vorbim despre mentinerea sanatatii, alimentatia alcalina joaca un rol important, de aceea este necesar sa stim in ce masura este recomandat sa consumi alimentele acide si cele alcaline.

De-a lungul timpului, studiile au aratat ca principala cauza a aparitiei dezechilibrelor o reprezinta excesul de aciditate, care duce la imbolnavire, in timp ce o alimentatie alcalina ajuta la vindecarea si mentinerea sanatatii.

Imediat dupa consum, alimentele intra in contact cu acidul clorhidric care ajuta la desfacerea proteinelor, devenind astfel acide sau alcaline. Cu ajutorul pH-ului se stabileste natura alimentelor, prin masurarea aciditatii sau alcalinitatii lor, pe o scara de 0 la 14. pH-ul 7 este un pH neutru. Pentru ca organismul sa functioneze optim, pH-ul trebuie sa fie usor alcalin, adica intre 7,40 si 7,45.

Prin urmare, daca vrei sa te feresti de boli, o dieta corecta trebuie sa includa introducerea de alimente alcalinizante si reducerea alimentelor acidifiante. Ca procent, dieta ar trebui sa includa 80% din alimentele alcalizante si 20% din alimente acidifiante. Alimentele alcalizante au proprietati antiinflamatoare, detoxifiante, antioxidante, energizante si revigorante. Toate aceste proprietati ajuta la intarirea sistemului imunitar, imbunatatirea functiilor digestive si intestinale, detoxifiere si prevenirea imbatranirii celulare.

Alimente cu efect alcalinizant

-Sfecla mangold (sfecla elvetiana). Aceasta reprezinta un excelent aliment alcalin cu proprietati antibacteriene si antivirale care ajuta organismul sa indeparteze radicalii liberi.

-Usturoi. Aceste este un bun antibiotic natural, dar si un bun alcalinizant, cu proprietati antiinflamatorii, antioxidante, contribuind si la o buna detoxifiere a organismului.

Spanac. Printre legumele cu frunze verzi, spanacul este cel mai potrivit in alimentatia alcalinizanta. Acesta contin fibre, minerale si vitamine, necesare pentru bunastarea zilnica a organismului nostru.

-Lamaie. In ciuda gustului acid, lamaile sunt printre cele mai alcaline alimente disponibile in natura. Efectul de alcalinizare are loc odata ce lamaia este in organism. Acestea ajuta in caz de raceli, tuse, gripa.

-Pepenele. Acesta ajuta la purificarea colonului si, avand un nivel al pH-ului de 8,5, sunt alimente foarte alcaline.

Avocado. Este foarte bogat in acizi grasi esentiali, cum ar fi Omega3, si este considerat un excelent alcalinizator al pH-ului uman.

-Ulei de masline. Este foarte bogat in vitamina E si in acizi grasi mononesaturati.

-Seminte de in. Acestea nu sunt doar alcaline, ci si foarte bogate in fibre si vitamina E, ajutand la reducerea inflamatiei si a bufeurilor.

Iata si alte alimente cu efect alcalin:

  • legume: varza kale, castravetii, broccoliul, telina, ardeiul gras rosu, ardeiul iute (capsacinina din ardeiul iute, un alt aliment alcalin important, are importante proprietati antibacteriene), morcovi, mazare, fasole verde, soia, gulii, pastarnac, conopida, ridichi, ceapa verde, praz, cartofi copti in coaja, cartofi dulci;
  • fructe: mere, pere, struguri, piersici, caise, afine, portocala, grapefruit, ananas, smochine, curmale, kiwi, mango, papaya;
  • cereale: grau incoltit, orz verde, ovaz, orez brun, hrisca, quinoa;
  • ulei: ulei de migdale, ulei de in, ulei de cocos, ulei presat la rece de floarea soarelui, ulei de peste;
  • seminte: migdale, seminte crude de dovleac, susan, seminte de floarea soarelui crude.

Atentie!

-Merele, bananele, lamaile, portocalele si grapefruitul, pentru a se alcaliniza in organism, ar trebui consumate dimineata, pe stomacul gol.

-Pentru a-i pastra alcalinitatea, legumele ar trebui consumate crude sau, cel putin, evitate prajelile si mancarurile gatite cu bulion/sos de rosii.

Bine de stiut!

Potrivit doctorului Otto Heinrich Warburg, premiat cu Nobel pentru descoperirea cauzelor aparitiei cancerului si prevenirea acestuia, cancerul apare pe fond de alimentatie antifiziologica. Aceasta inseamna un mediu de aciditate in organism, combinat cu stil de viata sedentar.

Iata ce a afirmat Otto Heinrich Warburg:

“Lipsa de oxigen si aciditatea sunt doua fete ale aceleiasi monezi: daca o aveti pe una, o aveti si pe cealalta. Substantele acide resping oxigenul, in timp ce substantele alcaline il atrag. Privarea unei celule de 35% din oxigenul sau timp de 48 ore o poate transforma in celula canceroasa.

Doctorul Warburg a descoperit ca celulele canceroase sunt anaerobe (nu respira oxigen) si nu supravietuiesc in prezenta nivelelor ridicate de oxigen. Alcalinizarea este VITALA in lupta impotriva cancerului!

Vezi si: Factorii care cresc aciditatea gastrica

Vezi si: Alimente cu efect antiinflamator. Ce sa consumi cand te confrunti cu o inflamatie

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole