3.3 C
București
marți, martie 19, 2024

Sucul de cartofi. Proprietati si beneficii

Oamenii nu si-au pierdut niciodata interesul pentru cartofi, iar studiile recente nu numai ca au infirmat parerea ca acestia ar ingrasa, dar au aratat ca exista in ei anumite substante care ajuta la mentinerea starii generale de sanatate a organismului.

Cartofii, in stare cruda, contin zaharuri naturale usor de digerat, care sunt convertite in amidon atunci cand sunt gatiti pe foc. Pe de alta parte, s-a dovedit ca sucul de cartofi cruzi este foarte benefic pentru curatarea petelor de pe piele, datorita continutului sau bogat in potasiu, sulf, fosfor si clor.

Toate aceste elemente sunt cu adevarat valoroase pentru organismul uman doar in cazul in care cartofii sunt cruzi, caz in care sunt alcatuiti din atomi organici vii. In cazul in care cartofii sunt gatiti, acesti atomi devin anorganici, pierzandu-si orice valoare.

Sucul de cartofi – Beneficii

-Sucul de cartofi este un excelent purificator al sistemului fiziologic uman, devenind si mai benefic daca este combinat cu sucul de morcovi.

-Sucul de cartofi combinat cu sucul de morcovi si de telina trateaza eficient tulburarile gastrice, nervoase si musculare, inclusiv guta si sciatica. In astfel de cazuri, o jumatate de litru din aceasta combinatie plus o alta jumatate de litru de suc de morcovi, sfecla si castravete baute zilnic conduce frecvent la disparitia bolilor amintite mai sus intr-un interval surprinzator de scurt, cu conditia eliminarii complete din dieta a carnii.

-Unii bolnavi de emfizem au putut fi ajutati prin administrarea zilnica a unei combinatii de suc de morcovi, pastarnac si cartofi.

Vezi si: Sucul de macris. Cum se administreaza si in ce afectiuni este indicat

-Trebuie sa mai amintim si de cartoful dulce care din punct de vedere botanic nu are nimic de-a face cu cartoful comun. Acesta contine cu o treime mai multi carbohidrati, sub forma zaharurilor naturale, de trei ori mai mult calciu, de doua ori mai mult sodiu, de doua ori si ceva mai mult siliciu si de patru ori si ceva mai mult clor. Prin urmare, sucul de cartofi dulci are o valoare generala mult mai mare decat cel de cartofi obisnuiti.

Suc de cartofi – Mod de preparare

2-3 cartofi se dau prin storcatorul de fructe. In cazul in care nu ai un storcator, atunci poti da cartofii pe razatoarea mica. Se pun intr-un bol, apoi se adauga putina apa peste. Se amesteca incet, apoi se strecoara zeama printr-o strecuratoare de plastic sau tifon. Sucul obtinut se lasa intr-un pahar sa decanteze timp de 10 minute.

Dupa ce se bea sucul de cartofi, este indicat sa stai in pat timp de jumatate de ora si sa faci mici miscari: 5 minute se sta pe spate, 5 minute se sta pe partea dreapta, 5 minute se sta cu fata in joc, 5 minute pe partea stanga, iar apoi se sta cu fata in sus. In acest mod se actioneaza mai bine asupra mucoasei stomacului.

Vezi si: 6 retete delicioase de sucuri naturale pentru diabetici

Sfat!

Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.

Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte

Vezi si: Sfaturile bunicii. Remedii naturiste cu cartofi

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole