13 C
București
luni, martie 18, 2024

Sucul de cartofi, cel mai bun medicament pentru bolile de stomac si nu numai

De cele mai multe ori, cartofii sunt exclusi din majoritatea regimurilor alimentare, dar trebuie stiut faptul ca acestia au si anumite beneficii mai putin cunoscute, mai ales sucul de cartofi.

Din punct de vedere alimentar, cea mai importanta parte a tuberculului este miezul, care este foarte bogat in apa, glucide, amidon, glucoza, fructoza, zaharoza, celuloza, protide, lipide, acidfolic, saruri minerale de sodiul, fosfor, fier, calciu, magneziu, mangan, cupru, potasiu, vitamine din complexul B, acid folic, vitamina C si vitamina K.

Iata cum se prepara sucul de cartofi:

Cartoful poate fi un tratament excelent pentru gastrite, colite si ulcere gastrice. Aceasta leguma are puteri cu adevarat miraculoase, atunci cand este consumata in stare cruda sau sub forma de suc.

Daca nu ai un storcator, atunci poti da 2-3 cartofi pe razatoarea mica. Se pun intr-un bol, apoi se adauga putina apa peste. Se amesteca incet, apoi se strecoara zeama printr-o strecuratoare de plastic sau tifon. Sucul obtinut se lasa intr-un pahar sa decanteze timp de 10 minute.

Dupa ce se bea sucul de cartofi, este indicat sa stai in pat timp de jumatate de ora si sa faci mici miscari: 5 minute se sta pe spate, 5 minute se sta pe partea dreapta, 5 minute se sta cu fata in joc, 5 minute pe partea stanga, iar apoi se sta cu fata in sus. In acest ,mod, amidonul actioneaza mai bine asupra mucoasei stomacului.

Iata care sunt cele mai importante beneficii ale sucului de cartofi:

-Sucul de cartofi este recomandat in afectiunile digestive (gastrita, colita, ulcer gastric si intestinal): datorita principiilor active din sucul proaspat de cartofi, secretiile acide se regleaza sub aspect cantitativ, epiteliile gastrice se refac si eventualele nise se vindeca accelerat. Numeroase studii facute in anii ’50, arata ca un pahar cu suc de cartofi rosii, baut cu 1 ora inainte de fiecare masa, de minimum 3 ori pe zi, timp de 10 zile, are efecte miraculoase contra acestor afectiuni. De asemenea, anumite documentele istorice spun ca in timpul primului razboi mondial, un grup de soldati germani infometati au fost constransi sa traiasca mancand doar cartofi cruzi. Concluzia la care s-a ajuns ulterior este uimitoare: soldatii care sufereau de afectiuni gastrice s-au vindecat in mod miraculos.

-Sucul de cartofi este eficient in caz de constipatie cronica: in fiecare dimineata si seara, se consuma cate un pahar de suc proaspat de cartofi. Acest remediu simplu este foarte eficient, avand toate ingredientele pentru eliminarea acestei afectiuni, deoarece regleaza digestia, flora intestinala si stimuleaza peristaltismul intestinal.

-Sucul de cartofi are efect detoxifiant: in cazul anumitor intoxicatii alimentare se recomanda a se consuma 2 linguri cu suc de cartoti (simplu sau in combinatie cu suc de morcovi) inainte de masa.

-Sucul de cartofi are rol antiinflamator: datorita continutului bogat in minerale si potasiu, cartoful poate fi considerat, pe buna dreptate, unul dintre cele mai bune alimente antiinflamatoare. Din acest motiv, consumul de suc de cartofi poate fi folosit in tratarea bolilor inflamatorii (reumatism, artrita, guta, a durerilor articulare sau de spate).

-Sucul de cartofi este recomandat in curele de slabire: in stare cruda, cartoful poate contribui la scaderea in greutate. Se consuma suc de cartofi de 2 ori pe zi, dimineata pe stomacul gol si seara, cu 2 sau 3 ore inainte de culcare.

-Sucul de cartofi este recomandat in bolile cardiovasculare: acesta aduce in organism un aport important de vitamina C, vitaminele B6, B1, B2, pigmenti cu efect antioxidant. Acest suc se recomanda, in mod special, pentru prevenirea puseurilor de hipertensiune arteriala, a arteritei obliterante si a cardiopatiei diabetice. De doua ori pe an se face cate o cura cu suc de cartofi, din care se consuma cate un pahar, de 2-3 ori pe zi. Cura dureaza 1 luna.

-Sucul de cartofi este eficient in cazul calculilor urinari: acest remediu are ca efect stoparea cresterii calculilor renali, eliminarea malului si al nisipului de la rinichi. In fiecare dimineata, se consuma cate 1 litru de suc proaspat de cartofi, in doua reprize. Cura dureaza 2 saptamani, iar in ultimele 3 zile de tratament se iau si diuretice puternice (tinctura de ienupar, infuzie combinata de soc, de cozi de cirese).

-Sucul de cartofi previne imbatranirea pielii si inlatura petele pigmentare: vitaminele, mineralele, enzimele si antioxidantii din sucul de cartofi au efecte exceptionale asupra pielii imbatranite, cu depigmentari, care si-a pierdut elasticitatea sau stralucirea. Se aplica pe locul afectat comprese cu suc de cartofi si se tin timp de 1 ora. Sucul crud de cartofi inlatura petele provocate de actiunea chimica a unor substante si ajuta la refacerea pigmentarii normale. De asemenea, pentru un efect reintineritor mai intens, se recomanda si consumul zilnic al unui pahar de suc de cartofi, cu doua lingurite de miere.

 Vezi si: Sucul de gutui, un adevarat panaceu pentru sanatate

Sursa foto: banomag.ir

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole