26.2 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Sucul de macris. Cum se administreaza si in ce afectiuni este indicat

Se stie despre macris ca are rolul de a reduce stresul oxidativ, creste efectul antioxidant, purifica sangele, stimuleaza apetitul si curata intregul corp. Dintre elementele alcaline, in macris predomina potasiul, reprezentand putin peste 20%; calciul reprezinta in jur de 18%, sodiul 8%, magneziul 5% si fierul 4%.

Multi specialisti recomanda macrisul sub forma de suc, dar niciodata consumat ca atare, ci doar combinat, in ratie de 1:5 (1-suc de macris si 5-cesti de apa sau cu suc de morcovi si telina) intrucat este o planta foarte puternica si poate inflama stomacul si gatul daca este consumat in stare pura.

Iata si alte combinatii benefice ale sucului de macris:

-Combinatia de sucuri de morcovi si spanac cu putin suc de salata verde, suc din frunze de napi si suc de macris, contine componentele esentiale pentru o regenerare normala a sangelui si mai ales pentru cresterea capacitatii acestuia de transportare a oxigenului. De asemenea, in caz de anemie, hipotensiune arteriala si greutate corporala redusa, aceasta reprezinta o combinatie alimentara excelenta.

-Combinatia de suc de morcovi, spanac, frunze de napi si macris are proprietati care ajuta la dizolvarea fibrinei coagulate in cazul hemoroizilor si al multor tipuri de tumori. 1 litru din acest suc, consumat zilnic, concomitent cu eliminarea completa din alimentatie a produselor bogate in amidon, zahar si preferabil si a carnii, s-a dovedit eficient in eliminarea acestor afectiuni in decurs de 1 luna pana la 6 luni.

-Sucul de macris este o pretioasa completare pentru sucurile de morcovi, pastarnac si cartofi, in combinatii care le sunt benefice celor ce sufera de emfizem (o boala pulmonara care dauneaza cailor respiratorii mici din plamani si distruge tesutul pulmonar, ceea ce face dificila respiratia).

Vezi si: Sucul din morcovi, telina, pastarnac si spanac. Combninatia plina de potasiu

Vezi si: Patrunjelul, verdeata care te mentine sanatos

Vezi si: Otetul bun si otetul „rau”. Care e cel mai bun pentru sanatatea ta

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole