3.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Solutii simple care ajuta organismul in lupta cu virusii

Un virus este un agent patogen invizibil la microscopul optic si care nu are capacitatea de autoreproducere. Pentru a se reproduce el are nevoie de o celula gazda. El penetreaza o celula si el este multiplicat de celula parazitata. Virusii provoaca diverse boli infectioase numite viroze. 

Toti virusii, inclusiv coronavirusul, urmeaza aceleasi etape pentru multiplicare. In momentul in care un virus ajunge in organism, corpul detecteaza infestarea si incepe o lupta intre celulele sistemului imunitar si virus. Virusul cauta o celulă ori un organ care sa-i permita sa se multiplice si sa se raspandeasca. Astfel, eficienta raspunsului sistemului imunitar sta in abilitatea acestuia de a elimina virusul inainte ca acesta sa produca daune organismului.

Cel mai efecient mod de a ne proteja de virusi si coronavirus este intarirea imunitatii prin produse cu efect antiviral.

Solutii simple care ajuta organismul in lupta cu virusii

  • Vitamina C – ajuta la cresterea imunitatii si in tratarea diverselor raceli, gripe sau infectii. Astfel, cercetatorii presupun ca vitamina C are si efect impotriva coronavirusului. AICI sunt si studiile.
  • Vitamina D – mai este cunoscuta si ca vitamina oaselor, însă ea este în principal un imunomodulator, influențând inclusiv severitatea infecției cu COVID-19.
  • Quercitina – aceasta a fost prima data descoperita in scoarta arborelui de stejar si face parte din clasa bioflavonoidelor, un grup de antioxidant care sunt si pigmenti ai plantelor. Surse naturale: fructe de soc, ceapa, afine, ardei iute verde, mere roșii, salată, pere, spanac.
  • Zinc – detine o varietate de proprietati antivirale care se realizeaza prin diferite mecanisme. Astfel, administrarea suplimentelor de Zinc are potentialul de a spori imunitatea antivirala, atat innascuta, cat si dobandita. Zincul ajuta si in restabilirea functiilor celulelor imune epuizate sau de a imbunatati functia normala a celulelor imunitare. De asemenea, zincul poate actiona, intr-o maniera sinergica atunci când este administrat concomitent cu terapia antivirala standard, asa cum sa demonstrat la pacientii cu hepatita C, HIV si SARS-CoV-1.
  • Resveratrol – este un antioxidant obținut din struguri roșii si are o acțiune favorabilă în prevenția și vindecarea de COVID-19. O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Groningen, în Olanda, demonstrează ca resveratrolul are efecte antivirale de lungă durată împotriva infecției severe cu coronavirus. Vezi studiul AICI.
  • Seleniu – are efecte imunomodulatoare si sprijina organismul in lupta antivirala.
  • Ulei de Oregano – este bogat in carvacrol, o substanta care te apara de infectii, fie ele bacteriene sau virale.
  • Usturoi – este un aliment functional cunoscut pentru proprietatile sale imunomodulatoare, antimicrobiene, antiinflamatorii, antimutagene, antivirale si antitumorale. Acesta poate fi considerat o masura de preventie inainte de a fi infectat cu virusul SARS-CoV-2.Allium sativum este un aliment functional cunoscut pentru proprietatile sale imunomodulatoare, antimicrobiene, antiinflamatorii, antimutagene, antivirale si antitumorale.
  • Propolis – componentele propolisului impiedica intrarea virusului in celule. S-a dovedit ca propolisul este de ajutor in tratamentul diferitelor comorbiditati care sunt deosebit de periculoase la pacientii cu COVID-19, inclusiv boli respiratorii, hipertensiune arteriala, diabet și cancer.
  • Caprifoi – cercetările științifice au demonstrat că decoctul de Caprifoi, îmbogățit cu un microARN vegetal al acestei plante – MIR2911, ar putea inhiba replicarea unor virusuri gripale A (IAV), inclusiv H1N1,H5N1, H7N9 si SARS-CoV-2.
  • Lemn dulce – este un antiviral care acționează inclusiv pe virusul herpetic, împiedicând reapariția acestuia. Glicirizina, elementul constitutiv de gust dulce al rădăcinii de lemn dulce, a fost anterior evidențiat pentru rolul său antiviral natural. De asemenea, glicirizina s-a dovedit a fi unul dintre cei mai promițători candidați în lupta împotriva SARS-CoV.
  • Astragalus – radacina acestei plante are un efect antiviral și imunostimulator. Studiile au aratat ca substantele din aceasta planta cresc producția de celule albe din sânge, în special celule T și macrofage și alte celule importante pentru funcționarea sistemului imunitar.
  • Turmericul – este un bun antioxidant, antiinflamator și imunostimulator. Astfel, curcumina, cunoscută pentru abilitățile sale farmacologice, poate fi ipotezată ca un potențial candidat în regimul terapeutic pentru Coronavirus. Curcumina împiedica intrarea celulară, replicarea SARS-CoV-2 și previne și repara leziunile asociate COVID-19.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole