23.1 C
București
luni, aprilie 8, 2024

Sirop din flori de soc. Reteta si beneficii pentru sanatate

Parfumate, dar si foarte gustoase, florile de soc sunt considerate o adevarata minune a naturii. Florile proaspete se folosesc imediat dupa recoltare, pentru a face socata sau sirop din flori de soc, iar cel mai bun moment in care se recolteaza este acela in care infloresc (sfarsitul lui mai la campie, inceputul/mijlocul lui iunie la munte), dupa ce s-a ridicat roua.

Florile de soc contin uleiuri volatile, tanin si zahar si au rolul de a elimina toxinele din organism, datorita actiunii sudorifice si diuretice. Totodata, cercetarile din ultimii ani au scos in evidenta beneficiile si proprietatile medicinale ale florilor de soc, iar astazi, acestea sunt utilizate in mod traditional in scopuri de detoxifiere si intarire a sistemului imunitar. De aceea, daca vrei sa te bucuri mai mult de gustul si beneficiile acestor flori de soc, ti-am pregatit o reteta usoara de sirop. Iata cum se prepara:

Sirop din floare de soc – Reteta

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 5 litri apa plata
  • 30 bucati flori de soc
  • 2 lamai
  • 6 pliculete sare de lamaie
  • 2 kg zahar

Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu miere sau Zahar din Stevie (Green Sugar), care indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Mod de preparare:

La 5 l de apa se adauga florile de soc si cele 2 lamai. Se lasa la macerat doua zile, apoi se strecoara si se adauga sarea de lamaie si zaharul. Dupa ce s-au topit, siropul format se filtreaza, se toarna in sticle care se inchid ermetic si se pastreaza in locuri reci si uscate.

Aceasta este o reteta din zona Aluniș.

Siropul natural din flori de soc se administreaza atat in scop terapeutic, cat si gustativ. Se beau cate 1-3 pahare de sirop pe zi, diluat in apa plata sau minerala sau se iau cate 2-3 lingurite inainte de mese.

Sirop din flori de soc – Beneficii

-Siropul din flori de soc este indicat ca adjuvant in afectiunile aparatului respirator (faringita, bronsite, astm, amelioreaza tusea);

-Are rolul de a stimula activitatea rinichilor si combate infectiile urinare;

-Este eficient in bolile de piele, in special acnee;

-Este eficient si in guta si reumatism;

-Ajuta la eliminarea apei din tesuturi;

-Este eficient in constipatie, datorita proprietatilor laxative pe care le are;

-Are efect galactogog- mareste cantitatea de lapte la mamele care alapteaza;

-Este tonic nervos si fizic.

Vezi si: Sirop de levantica. Trateaza anxietatea, insomnia si starile de neliniste

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

  1. […] -Florile de soc sunt eficiente in raceala. In cazurile de raceala, florile de soc au efect antiviral, de crestere si de fluidificare a secretiei bronsice, de stimulare a transpiratiei, ceea ce duce la reducerea considerabila a timpului de manifestare a racelilor comune si a gripei. De la primele semne ale unei raceli sau gripe, se beau cate 2-3 cani de infuzie fierbinte de flori de soc, continuandu-se tratamentul in urmatoarele zile, cu consumarea unui litru de infuzie combinata de flori de soc la 24 de ore. De asemenea, se poate lua si pulbere facuta din flori de soc uscate si macinate, cate o lingurita de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Aceasta, reduce durerile de muschi, usturimile din gat si intareste sistemul imunitar. Iata cum se prepara pulberea: aceasta se obtine prin macinarea cat mai fina, cu rasnita electrica, a florilor. Vezi si: Sirop din flori de soc. Reteta si beneficii pentru sanatate […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole