11.6 C
București
vineri, martie 29, 2024

Sirop de mure, cea mai simpla metoda anti-rid. Reteta la rece cu miere

Sucul proaspat de mure sau un sirop de mure este cel mai bun mod de a beneficia de toate beneficiile acestor fructe. Sucul este plin antioxidanti care mentin pielea mai sanatoasa si tanara. Murele au antocianine care ajuta la stoparea ridurilor prin stimularea productiei de elastina si colagen. Sucul de mure actioneaza ca un agent imbunatatire super delicios si usor de preparat. In Europa, acest suc este folosit pentru a trata infectiile bucale si oculare, iar triburile autohtone il foloseau pentru a sustine digestia optima.

Beneficiile pentru sanatate ale sucului de mure

Murele sunt utilizate in scopuri medicinale de o perioada foarte lunga de timp. Grecii consumau aceste fructe in mod regulat pentru prevenirea bolilor bucale si durerii articulatiilor. Frunzele plantei erau fierte pentru a face ceai si folosite pentru a vindeca stomacul suparat si subtierea parului. Murele sunt bogate in antioxidanti care ajuta la combaterea radicalilor liberi cu beneficii semnificative pentru sanatate.

Consumati mure in mod regulat, astfel incat nu va trebui sa experimentati durerea cauzata de ulcer. Acest fruct protejeaza, de asemenea, de ulceratiile stomacale datorita prezentei unui antioxidant numit ellagitannine care scade inflamatia mucoasei stomacale. Este un mod simplu si delicios de a combate ulcerul. Sucul proaspat este indicat.

Murele contin o cantitate mare de antioxidanti, care sunt excelente pentru oase si intestin si protejeaza, de asemenea, pielea. Extractul de mure ajuta la eliminarea daunelor UVB prin activitatea antioxidanta care protejeaza cheratinocitele, adica aproximativ 90% din celulele pielii. Fiind o sursa excelenta de vitamina C, este cunoscuta sub numele de vitamina de frumusete. Este o vitamina cruciala care joaca un rol vital in productia de colagen si mentine pielea supla si tanara.

Siropul sau sucul proaspat de mure sunt o sursa excelenta de antioxidanti, concentrati puternic in antocianine ce ajuta la combaterea radicalilor liberi sau a toxinelor care duc la cancer si la alte boli. Acesti antioxidanti cunoscuti ca acid elagic au un rol vital in prevenirea cancerului de col uterin, pulmonar si de san prin interzicerea dezvoltarii celulelor canceroase inainte de a deveni maligne.

Murele contin un nivel ridicat de substante fitochimice, cum ar fi rutina, acidul elagic si acidul galic care indeparteaza eficient bacteriile si virusurile care ar putea provoca diverse boli. Siropul de mure intinereste muschii obositi si, de asemenea, grabeste procesul de reparatie a tesuturilor deteriorate.

Murele contin antocianine care ajuta la mentinerea robustetei generale a inimii

Pe langa faptul ca previne deteriorarea peretilor aortici, antocianinele ajuta la evitarea modelelor neregulate ale batailor inimii si a coagularii anormale a sangelui in vene sau artere care ar putea duce la stop cardiac. Consumati sucul proaspat de mure pe toata perioada verii. Vezi si: Sirop din flori de tei. Usor de preparat si excelent pentru sanatate

Murele contin antocianine care stimuleaza mecanismul de menaj in pasajele neuronale ale creierului, care ajuta la eliminarea celulelor deteriorate si provoaca probleme precum declinul mental si scurgeri in memorie. Daca nu sunt tratate, aceste celule deteriorate declanseaza probleme mentale precum boala Parkinson, boala Alzheimer si dementa. Bucurati-va de sanatate mentala cat mai mult timp, band sirop de mure.

Murele au numeroase avantaje pentru zona bucala. Murele contin proprietati antibacteriene care ajuta la prevenirea si tratarea infectiilor orale prin scaderea activitatii agentilor patogeni, fara a afecta celulele sanatoase. Murele ofera efect antiviral asupra unor infectii ale pielii care afecteaza gura, cum ar fi virusul herpes care provoaca rani.

Sucul de mure contine Vitamine E si K care ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Vitamina E ajuta la prevenirea deteriorarii tesuturilor. Cu o activitate antioxidanta, neutralizeaza toxinele din mediu precum fumul de tigara si, de asemenea, cele produse ca efect secundar natural al metabolismului.

Vitamina K ajuta la intarirea oaselor si joaca un rol vital in coagularea sangelui. Servirea unei cani de suc de mure ofera 56 micrograme de Vitamina K si 3,3 miligrame de Vitamina E. Acorda 22% din Vitamina E recomandata, care are un rol vital in coagularea sangelui cu 62% din aportul de vitamina K pentru femei si 46% pentru barbati.

Cum sa prepari sirop de mure cu miere?

Este foarte simplu, fie ca alegeti sa stoarceti mure proaspete si sa beti asa, fie ca alegeti sa pastrati sucul de mure si pentru iarna, organismul se va bucura de multe beneficii.

Pentru siropul de mure se culeg mure proaspete, se spala si se storc de apa bine. Fructele se zdrobesc bine cu mana sau cu furculita, apoi se pun intr-o sita pentru a strecura tot sucul lor.

Daca aveti beci sau loc in frigider, amestecati parti egale de suc de mure cu miere poliflora. In cazul in care nu aveti un loc racoros in care puteti pastra siropul, se pun trei sferturi cantitate de miere la un sfert de suc de mure. Faceti cat mai multe sticle de sirop, nu veti regreta!

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole