26 C
București
duminică, martie 31, 2024

Semintele de floarea soarelui. Secretul sanatatii e sa le mananci crude

Cu mult timp in urma, floarea soarelui era folosita doar ca planta decorativa si abia ulterior i-au fost descoperite proprietatile nutritive si medicinale ale semintelor sale. Consumate in stare cruda, semintele de floarea soarelui reprezinta o adevarata sursa de sanatate si un foarte bun energizant.

Acestea sunt bogate in vitaminele E, B1, B6, acid folic, in minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, potasiu si fosfor. De asemenea, aceste seminte de floarea soarelui au si cel mai mare continut de fitosteroli, o substanta ce ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.

Atentie! Poti beneficia de toate aceste proprietati doar daca le consumi in stare cruda. Prin prajire, semintele pierd o parte din vitamine, iar continutul lor de sare nu este benefic, mai ales daca sunt consumate zilnic.

Specialistii sunt de parere ca un consum mare de seminte prajite cu sare iti afecteaza rinichii si poate duce la retentia de apa si hipertensiune. De asemenea, prin prajire, carbohidratii capata un indice glicemic mai mare, crescand riscul de a fi depusi sub forma de grasime.
Un consum exagerat de seminte prajite duce la imbolnaviri serioase, precum: gastrite, ulcere si chiar apendicita.

Iata mai jos ce beneficii si indicatii terapeutice au semintele crude de floarea soarelui:

-Dupa cum spuneam si mai sus, semintele de floarea soarelui au cel mai mare continut de fitosteroli. Acestia sunt niste compusi existenti in plante, care au o structura chimica asemanatoare cu a colesterolului, iar un consum regulat din aceste seminte ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange, la intarirea sistemului imunitar si la scaderea riscului de a face cancer.

-Semintele intaresc inima. Doar jumatate de pahar pe zi cu seminte sunt suficiente pentru a tine la distanta aceasta afectiune. Se face o cura cu seminte de floarea soarelui de 4 ori pe an, de preferat la schimbarile de anotimp.

-Semintele de floarea-soarelui au un continut bogat de antioxidanti care ajuta la alinarea oricarei afectiune inflamatorie (durerile de articulatii, ulcerele gastrice, eruptiile de piele, astmul, etc.) si altele asemenea.

-Continutul de calciu si magneziu din semintele de floarea soarelui mentin sanatatea oaselor.

-Semintele de floarea soarelui combat schimbarile de dispozitie si sunt de un real folos in tratarea depresiei sau anxietatii. Continutul de magneziu este cunoscut pentru alinarea nervilor, usurand astfel stresul si migrenele.

-Semintele de floarea soarelui sunt recomandate si in caz de sterilitate/impotenta. Se tine o cura cu seminte de floarea soarelui de 3 ori, a cate 20 de zile fiecare.

-Aceste mici seminte de floarea soarelui ajuta la reglarea digestiei si la buna functionare a intestinelor.

-Semintele ajuta la indepartarea depozitelor de grasime din organism;

Uleiul de floarea soarelui presat la rece. Proprietati si beneficii

Semintele de dovlecel. Ce efecte terapeutice au si cum se administreaza

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

  1. […] In scop terapeutic, se recolteaza radacina (se scoate toamna din pamant se spala, se taie in fasii inguste si se pune la uscat), tulpina (se recolteaza si se foloseste doar verde), frunzele (se utilizeaza proaspete), petalele florilor (se culeg prin ciupire si se folosesc proaspete – pentru tinctura – sau se usuca in strat subtire) si semintele (care contin pana la 50% substante grase si care sunt folosite indeosebi pentru obtinerea uleiului). Vezi si: Semintele de floarea soarelui. Secretul sanatatii e sa le mananci crude […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole