Dupa cum se stie, painea este unul dintre alimentele de baza consumate zilnic in intreaga lume. Exista numeroase retete care ii ofera painii un gust unic si diferit, precum si aceasta paine cu migdale si cocos pe care ti-o prezentam astazi. Pregatirea ei este foarte usoara, iar gustul este inconfundabil.
Aceasta reteta de paine cu cocos si migdale este atat de delicioasa, incat nu o sa iti vina sa crezi. O poti savura la micul dejun sau ca gustare.
Pe langa faptul ca te bucuri de gust extraordinar, vei avea mai multe motive sa o adaugi in dieta. De exemplu, trebuie sa stii ca migdalele si nuca de cocos au numeroase beneficii cardiovasculare.
Nuca de cocos are proprietati antioxidante si capacitatea de a ajuta la reglarea tensiunii arteriale, este bogata in fibre, potasiu, fosfor, magneziu, fier si vitamine precum E, C si B. Pe de alta parte, nici migdalele nu se lasa mai prejos. Acestea sunt si ele bogate in nutrienti benefici, sunt extrem de hranitoare si consumul lor poate contribui la reducerea riscului de a suferi un infarct. Totodata, migdalele sunt bune pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos, fiins si o sursa sanatoasa de energie, proteine, minerale si vitamine.
Vezi si: De ce sunt migdalele hidratate mai sanatoase decat cele crude?
Reteta de paine cu faina de migdale si cocos – Reteta
Ingrediente:
- 400 g de faina de paine
- 125 g de migdale macinate
- 100 g de nuca de cocos rasa
- 315 ml de apa calduta
- 30 g de drojdie proaspata
- 25 ml ulei de masline
- 7 g de sare
Mod de preparare:
Pentru inceput, se face maiaua: se dizolva drojdia in apa calda (!!! apa nu trebuie sa fie fierbinte, deoarece aluatul nu va creste corespunzator).
Separat, intr-un alt castron, se amesteca bine faina, migdalele macinate si sarea. Apoi, incetul cu incetul, se adauga apa cu drojdia si se framanta bine. In timpul framantarii, se adauga ulei de masline putin cate putin pana cand este absorbit de aluat. Spre final, se adauga si nuca de cocos rasa, apoi se lasa aluatul la crescut, intr-un recipient acoperit cu folie transparenta, la temperatura camerei, timp de aproximativ 15 minute.
Dupa ce timpul a expirat, se mai framanta putin aluatul si se da forma de paine. Apoi, se unge o tava sau se tapeteaza cu hartie de copt si se pune painea in ea.
Se introduce tava in cuptorul (fara preincalzire), la 180 °C, timp de 40 de minute.
Datorita ingredientelor sale, aceasta paine are un gust unic si poate fi consumata ca atare sau cu gem. De asemenea, merge foarte bine si cu o ceasca de ceai sau cafea fierbinte.
Incearca si: Chec cu migdale si banane – O reteta dulce care poate inlocui cu succes deserturile nesanatoase
Vezi si: Cum sa faci faina de migdale si ce beneficii are
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: