9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

De ce sunt migdalele hidratate mai sanatoase decat cele crude?

Migdalele sunt delicioase, hranitoare si extrem de energizante, dar stiai ca varianta inmuiata este cu mult mai sanatoasa? Cercetatorii spun ca adaugarea migdalelor hidratate in regimul zilnic sau saptamanal poate ajuta la deblocarea tuturor nutrientilor si ingredientelor active din ele.

Tot ce trebuie sa faci este sa pui intr-un vas cu apa cateva migdale si sa le lasi la inmuiat peste noapte. Acest lucru reduce numarul de taninuri si acizi prezenti in coaja/pielea lor, care pot inhiba absorbtia de nutrienti de catre organism. Prin urmare, inmuierea acestora va permite sa absorbiti mai multe vitamine si minerale din ele, precum si sa stimulati activitatea enzimatica care poate ajuta la imbunatatirea digestiei.

Vezi si: Tratamente naturiste cu migdale, surse excelente de nutrienti

Migdale hidratate – Cele mai importante beneficii

-Digestie – Migdalele contin o cantitate buna de fibre alimentare, iar hidratarea/imuierea lor in apa poate ajuta la reglarea miscarii peristaltice, reducand astfel simptomele de constipatie, indigestie, balonare si crampe.

Vezi si: Cele mai importante 7 beneficii ale uleiului de migdale

-Creste nivelul de energie – Imbogatite cu riboflavina si potasiu, migdalele hidratate imbunatatesc metabolismul organismului, crescand astfel rezistenta si nivelul energie.

-Sanatatea inimii – Migdalele hidratate reduc colesterolul rau si cresc colesterolul bun (lipoproteine ​​cu densitate mare, ajutand astfel la prevenirea atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale si a aterosclerozei. De exemplu, un studiu realizat in 2015 sugereaza ca aportul de migdale poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiometabolice. Totodata, un studiu publicat in Journal of Nutrition arata ca migdalele pot creste colesterolul HDL (bun) la cei care sufera de boala coronariana.

-Boli cronice – Migdalele sunt bogate in antioxidanti, care pot neutraliza radicalii liberi si pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice, inclusiv boli de inima, artrita reumatoida sau cancer (vezi sursa).

Totodata, cercetarile efectuate pe rozatoare au aratat ca migdalele hidratate prezinta un efect de protectie a memoriei dependent de vitamina E.

-Sarcina – Fiind o sursa excelenta de acid folic, migdalele hidratate ajuta la prevenirea defectelor tubului neural, care sunt cauzate de o deficienta de folat, contribuind la cresterea sanatoasa a bebelusului in interiorul uterului.

-Pierdere in greutate – Potrivit unui articol de cercetare publicat in Science Journal Of Agricultural Research and Management, migdalele hidratate contin mai multe proteine ​​decat cele crude. Prin urmare, nu numai ca fibrele din acestea ajuta procesul digestiv, dar pot preveni si senzatia de foame, ceea ce este ideal pentru cei care vor sa slabeasca.

-Beneficii pentru piele si par – In migdalele hidratate exista mult mai multa vitamina E. Aceasta vitamina actioneaza ca un antioxidant pentru a reduce inflamatia si deteriorarea atat a parului, cat si a pielii.

Vezi si: Cum sa faci faina de migdale si ce beneficii are

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole