Proprietatile terapeutice ale uleiului de samburi de struguri

Proprietatile-terapeutice-ale-uleiului-de-samburi-de-struguri

Se pare ca strugurii sunt fructele cele mai cultivate din lume. De mii de ani, fructul este cules atat pentru proprietatile sale medicinale, cat si pentru cele nutritionale, istoria lui fiind strans legata de cea a vinului.

Filozofii greci foloseau strugurii atat ca intreg, cat si sub forma de vin pentru puterea lor vindecatoare.

Seva vitei de vie a fost folosita de vindecatorii traditionali europeni pentru tratarea bolilor de piele si de ochi. Alte utilizari includ folosirea frunzelor pentru oprirea sangerarii, dureri si inflamatii ale hemoroizilor.
De asemenea, pentru tratarea durerilor de gat au fost folositi strugurii necopti, iar stafidele au fost folosite pentru tratarea tuberculozei, constipatiei si setei. In prevenirea si tratarea cancerului, holerei, variolei, ametelilor, infectilor ale pielii si ochilor, boli ale rinichilor si ficatului au fost folositi strugurii necopti.

Cercetari recente au aratat ca multe dintre propietatile vindecatoare ale strugurilor provin chiar de la samburi. Considerat de specialistii in frumusete un adevarat elixir al tineretii, uleiul de samburi de struguri este ultilizat in industria cosmetica la scara tot mai larga.

Uleiul de samburi de struguri este bogat in vitaminele E si F, zinc, cupru, seleniu, dar mai ales in acid linoleic, polifenoli si procianidine – agenti anti-imbatranire de 50 de ori mai puternici decat vitamina E si de 20 de ori decat vitamina C, de asemenea, este bogat in acizi grasi nesaturati.

S-a dovedit ca uleiul extras din acesti samburi au proprietati terapeutice exceptionale pentru piele.

Dintre acestea enumeram cateva proprietati terapeutice ale uleiului de samburi de struguri:

– trateaza acneea: uleiul de seminte de struguri contine antioxidanti si proprietati anti-inflamatorii, ambele fiind foarte bune pentru prevenirea aparitiei acneei. Uleiul contine, de asemenea, acid linoleic, care este foarte bun pentru sanatatea pielii;

– astupa porii: uleiul de seminte de struguri are calitati astringente care ajuta sa inchida porii, ajutand astfel la evitrea aparitiei cosurilor;

– te scapa de cearcanele si pungile de sub ochi: ulei de seminte de struguri, aplicat zilnic, timp de câteva saptamani, te poate scuti de aceste inconveniente;

– hidrateaza pielea: pentru persoanele cu pielea sensibila este un hidratant excelent. Uleiul poate, de asemenea, sa grabeasca vindecarea cosurilor si a ranilor provocate de acestea;

– reduce ridurile: liniile fine si ridurile pot fi atenuate cu o doza zilnica de ulei de sambure de strugure pe piele.

Cum se utilizeaza uleiul din seminte de struguri pe piele?

Utilizarea de ulei de samburi de strugure este foarte simplu, si, de obicei, sunt necesare doar cateva picaturi pentru a obtine rezultate.

– masaj pe piele: aplicati o cantitate mica pentru a va masa pielea, acordand o importanta marita asupra zonelor cu cicatrici sau pete. Cand masati piele, acest ulei nu numai ca o hidrateaza, dar o si ajuta la vindecarea cicatricilor noi.

– masati in cercuri zona ochilor: pur si simplu se aplica cateva picaturi de ulei in zona de sub ochi cu varful degetelor. Rezultatele incep sa se vada dupa o saptamana. Uleiul de seminte de struguri poate fi de asemenea utilizat pentru a trata ridurile si liniile fine ale fetei.

Puteti comanda Ulei de Samburi de Struguri accesand acest link.

Ulei-de-samburi-de-struguri

 

 

 

 

 

Vizionati urmatorul filmulet pentru a descoperii beneficiile uleiului din seminte de struguri si modalitatile de utilizare:

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

Strugurii si puterea lor de vindecare

Afinele si beneficiile lor terapeutice

Ulei si ceai de lavanda. Miraculoasele proprietati terapeutice