Mango. Fructul exotic care reuseste sa neutralizeze virusii intr-un timp foarte scurt

Mango se numara printre cele mai consumate fructe exotice. Acestea sunt delicioase, sunt foarte bogate in nutrienti si nu ingrasa.

Fructul de mango este cultivat mult in zona tropicala si este adanc inradacinat cu folclorul si religia Indiei. Buddha insusi se odihnea intr-un crang de mango. Acest fruct oval poate cantari pana la o jumatate de kilogram; contine un sambure mare, plat, la care carnea fructului adera cu incapatanare.

Gustul fructului seamana cu cel al piersicii, dar este mai puternic.

Proprietati mango:

Mango contine multa Vitamina A, C, D, B6, K si multe minerale precum potasiu, magneziu, seleniu, fosfor, zinc si fier, multi aminoacizi si numerosi antioxidanti. Datorita continutului bogat de nutrienti, vitamine si minerale necesare organismului, acest fruct este recomandat pentru numeroase afectiuni.

Culoarea portocalie demonstraeza, desigur, prezenta betacarotenului, unul dintre cei mai puternici „luptatori” impotriva cancerului. Fructele sunt, de asemenea, antivirale.

Cand sucul de mango este turnat intr-o eprubeta care contine virusi, acestia sunt neutralizati in scurt timp. 

Beneficii mango:

-Dupa cum spuneam si mai sus, fructele acestea contin compusi antioxidanti care protejeaza impotriva cancerului de colon, san, leucemie si prostata;

-Conform medicinii traditionale hinduse, fructele de mango ajuta la mentinerea sanatatii inimii, la eliminarea toxinelor si la prevenirea imbatranirii premature. In plus, combate constipatia datorita continutului sau ridicat de fibre, imbunatateste digestia si este foarte bun pentru ficat;

-Scad nivelul de colesterol, datorita nivelurilor ridicate de fibre, pectina si vitamina C;

-Utilizat atat extern, cat si intern acest fruct ajuta pielea. Acesta contine beta-caroten, care este transformat de organism in vitamina A. Aceasta din urma, impreuna cu vitamina C sunt esentiale pentru procesul de auto-reparare a pielii, curata porii si contribuie la eliminarea cosurilor;

-Cateva felii de mango furnizeaza 25% din valoarea zilnica necesara de vitamina A, care ajuta vederea, prevenind fenomenul de orbire pe timpul noptii, precum si ochii uscati;

-Un consum regulat de mango iti ofera energia de care ai nevoie pe parcursul intregii zile. Vindecatorii ayurvedici considera ca samburele este cel care furnizeaza maimutelor energie, rezistenta si putere de a se catara prin copaci;

-Ajuta si in tratarea racelilor. Siropurile de mango sunt antitusive, expectorante si ajuta la combaterea tusei uscate;

– Indienii consuma fructe de mango pentru a avea un sange sanatos si de aceea este foarte recomandat indeosebi femeilor in timpul menstruatiei sau pentru tratarea anemiilor;

-Mango stimuleaza sistemul imunitar. Datorita substantelor nutritive, aceste fructe reusesc sa ne mentina sistemul imunitar sanatos si puternic.Vezi si: Smoothie de mango cu banane. Reteta sanatoasa pentru copilul tau

Sfaturi utile despre cum sa alegi si sa pastrezi fructele de mango:

Deoarece fructele de mango nu se mai coc prea mult dupa ce sunt culese, incercati sa le alegeti pe cele care au nuante de galben si rosu. Aroma lor trebuie sa fie mult mai dulceaga.

Ca sa alegi un fruct bun, trebuie mai intai sa verifici in jurul coditei, in acea zona, pulpa trebuie sa fie rotunda. Inainte de coacere zona respectiva este destul de plata deoarece pulpa, sucurile si zaharurilor din interiorul fructului nu sunt inca dezvoltate complet.

Alege un fruct cu un miros dulce. Miroase-l in special in zona unde a fost codita fructului, aroma ar trebui sa fie mai puternica acolo. Daca are o aroma fructata puternica, un miros dulce, atunci cel mai probabil s-a copt pe deplin. Evitati un mango care are un miros acru sau alcoolic. Daca are miros amar puternic, acesta este un semn ca fructul este supra-maturat si incepe sa putrezeasca.

Apasa usor pe fruct. Atunci cand se aplica o presiune usoara pe partile laterale ale fructului, trebuie sa-l simti putin moale. Un mango usor moale este un mango copt. Un mango care nu cedeaza putin la presiune sau unul care se simte tare ca o piatra nu este nici pe departe suficient de copt. Fireste, ca nu trebuie sa-l strivesti, daca degetele il strapung, atunci cand se aplica o presiune usoara, fructul este prea copt.

Pentru o coacere rapida, un mango necopt poate fi tinut in pungi de hartie cateva zile pentru a se coace. Coacerea sa poate fi mult accelerata daca in punga de hartie puneti un mar sau o banana, deoarece acestea genereaza in mod natural etilena, un gaz care accelereaza procesul de coacere.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...