Malaiul. Ce beneficii are pentru sanatate

Malaiul este faina obtinuta din macinarea boabelor de porumb si timp de secole a reprezentat hrana de baza a romanilor, mai exact „mamaliga”. Potrivit nutriționiștilor, porumbul conține numeroase vitamine (A, complex B, C, E si K), minerale (fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu), fibre si amidon. De asemenea, malaiul este bogat in acizi grasi nesaturati si contine multe hidrocarburi.

Malaiul – Beneficii pentru sanatate

-Spre deosebire de faina de grau, cea de porumb nu contine gluten si poate fi consumata de persoanele cu boala celiaca sau cu intoleranta la gluten.

-Malaiul este usor de asimilat, ajutand la o mai buna digestie.

-Ajuta la echilibrarea tranzitului intestinal si mentine senzatia de satietate.

-Ajuta la buna functionare a organismului si mentinerea energiei. Totusi, poate dauna siluetei atunci cand este consumat excesiv.

-Malaiul contine polifenoli, antioxidanti care ajuta la combaterea radicalilor liberi ce cauzează stresul oxidativ, principalul vinovat de aparitia inflamatiilor.

Vezi si: Beneficiile malaiului pentru frumusete

Atentie!

Porumbul este cultivat pe scara larga si a fost unul dintre primele alimente modificate genetic. Astfel, o mare parte din porumbul cultivat astazi esta modificat genetic cu repercusiuni asupra sanatatii noastre pe termen lung. De aceea, este recomandat sa folositi doar variante ecologice (BIO) de porumb si malai.

Vezi si: Mamaliga – proprietati uimitoare. De ce sa o consumam mai des?

Vezi si: Cum se face cea mai buna mamaliga. 5 retete din tara

Vezi si: Ce inseamna de fapt sloganul: ”Pentru sanatatea dvs. evitati excesul de sare, zahar si grasimi”

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...