3.3 C
București
marți, martie 19, 2024

Lichior de visine sau visinata, o bautura deosebit de aromata. Reteta

Visinata. Visinele proaspete sunt o mancare preferata de vara, fie ca le iubesti intr-o placinta cu visine proaspata fie ca o gustare energizanta. Ciresele sunt, de asemenea, incredibil de bune si se mandresc cu o gama larga de beneficii, dincolo de faptul ca sunt delicioase. Visinele sunt pline de antioxidanti, fibre, calciu si vitamina C. care va ajuta sa va protejati impotriva bolilor cronice, sa va stimuleze recuperarea dupa exercitii fizice si multe altele. Mai jos, aflati exact de ce merita adaugate aceste fructe in dieta.

Ce vitamine si minerale se gasesc intr-o cana de visine

In cazul in care va intrebati, iata ce obtineti intr-o ceasca de visine:

  • Calorii: 51
  • Grasime: 0,3 g
  • Carburi: 12,5 g
  • Fibra: 1,7 g
  • Zahar: 8,7 g
  • Proteine: 1 g

O revizuire din 2018 a 29 de studii diferite asupra beneficiilor pentru sanatate ale visinelor a dovedit proprietatile lor antiinflamatoare puternice datorita unei concentratii mari de polifenoli si vitamina C. Polifenolii sunt antioxidanti puternici despre care se crede ca protejeaza impotriva sindromului metabolic, bolilor cardiovasculare, si bolilor hepatice grase nealcoolice, printre altele. Aportul de visine este, de asemenea, legat de scaderea tensiunii arteriale.

Visinele sunt, de asemenea, ambalate cu antocianine – antioxidantul responsabil care confera visinelor culoarea rosie profunda. Acesti antocianini prezinta mai mult decat doar o fata draguta, deoarece ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima, cancerului si chiar obezitatii.

In plus, visinele sunt legate de oase mai sanatoase – o portie are 15% din nevoile zilnice de calciu. Visinele pot ajuta la reducerea durerilor articulare la persoanele cu osteoartrita si la reducerea sanselor de atacuri de guta.

Visinele contin antocianina antioxidanta – coloranti naturali care ofera pigmenti in fructe si au numeroase beneficii pentru sanatate. In studiile timpurii de laborator care au folosit celule pancreatice animale, antocianinele au crescut productia de insulina cu 50%.

Visinele regleaza nivelul de zahar din sange, fiind foarte bune pentru diabetici

Nu numai ca visinele au proprietati antiinflamatorii, dar sunt si mai mici in raport cu indicele glicemic decat multe fructe. Pentru diabetici sau cei cu risc, acestea pot ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si insulina, prevenind prabusirile.

Antocianinele au demonstrat ca reduc semnificativ riscul de diabet. Mai multe studii au descoperit o legatura puternica intre acest puternic antioxidant si capacitatea sa de a inhiba enzimele cheie relevante pentru diabetul de tip 2, controland astfel absorbtia de glucoza, reducand hipertensiunea si inflamatia asociate in organism.

Probabil ati auzit ca visinele ajuta la recuperarea muschilor dupa antrenamente, fiind adorate de multi sportivi pentru ca ajuta la recuperarea de la antrenamente dure. Un studiu realizat de Departamentul de Sport, Exercitiu si Reabilitare de la Universitatea Northumbria a studiat efectele visinelor asupra biciclistilor si le-a gasit a fi o sursa eficienta pentru accelerarea recuperarii musculare si prevenirea inflamatiei provocate de exercitii fizice.

Un alt studiu de la Centrul de Cercetare Stiinta Sporturilor si Exercitiilor din Londra a descoperit ca proprietatile antioxidante ale visinelor pot ajuta la reducerea daunelor oxidative produse in timpul antrenamentelor intensive.

O revizuire din 2017 a beneficiilor sucului de visine la sportivi a descoperit ca cele mai bune rezultate provin din consumul de 200 de ml de suc de doua ori pe zi. Visinele sunt, de asemenea, bogate in vitamina C – o portie are 25% din nevoile zilnice – ceea ce va ajuta sa va pastrati sistemul imunitar in forma optima.

Reteta lichior de visine

Ingrediente:

  • 3 kg de visine proaspete
  • 2 kg de zahar
  • 1 l votca

Instructiuni: Se spala bine fructele, iar pentru un gust mai dulce se indeparteaza samburii, care pot da un gust amarui. Se pun visinele intr-un borcan si se adauga peste ele jumatate din cantitatea de zahar. Peste zahar se pune si jumatate de litru de votca.

Se acopera apoi borcanul cu o farfurie sau cu un servet din panza si se lasa timp de o saptamana la temperatura camerei, agitand zilnic. Se filtreaza siropul prin tifon si peste el se adauga restul de zahar si votca ramase. Se pune pe foc, se aduce la fierbere si se filtreaza din nou la sfarsit. Se depoziteaza in sticle si se pastreaza la loc racoros.

Lichior Amaretto – O bautura scumpa, dar usor de preparat

Lichior de oua. Cum prepari cel mai delicios punci de oua

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole