Lichior Amaretto – O bautura scumpa, dar usor de preparat

Amaretto este un lichior italian facut din migdale amare, cu o vechime de peste 500 de ani. In prezent, aceasta bautura este considerata una dintre cele mai populare si scumpe din lume. Totusi, folosind o reteta simpla, acest lichior Amaretto nu este greu de preparat.

Lichiorul Amaretto este o bautura foarte gustoasa, cu o aroma intensa de migdale, iar singurul ei dezavantaj este acela ca dureaza mult timp pana se poate servi, dar merita asteptarea. 

Lichior Amaretto – Reteta

Pentru a prepara amaretto de casa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 90 g samburi de migdale
  • 80 g samburi de caise
  • 2 l votca
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa

Mod de preparare:

Se zdrobesc toti samburii si se pun intr-un borcan. Apoi, se adauga votca, se inchide recipientul si se lasa la macerat 3 saptamani, intr-un loc racoros si intunecos, agitand zilnic.

Separat, se prepara un sirop de zahar si apa calda, iar dupa ce se raceste, se adauga peste celelalte ingrediente din borcan, lasand iar la macerat pentru 2 saptamani, agitand zilnic.

La final, se strecoara si se depoziteaza intr-un loc corespunzator.

Consumat cu prudenta, lichiorul Amaretto ajuta la reducerea stresului si a anxietatii, reduce riscul bolilor cardiace si previne aparitia accidentului vascular cerebral.

Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Zmeurata. Cum poti prepara chiar tu un lichior de zmeura

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...