19.9 C
București
luni, octombrie 28, 2024

Imunitate puternica cu sirop de catina, ghimbir, lamaie si miere. Reteta

Catina devine din ce in ce mai populara pentru gama sa impresionanta de proprietati curative! Catina este un arbust spinos care creste langa rauri si in sol nisipos de-a lungul coastelor atlantice ale Europei si din toata Asia, unde a fost folosita de secole in aplicatii medicale traditionale. Frunzele, florile, fructele si uleiurile din seminte sunt toate utilizate pentru remedii. Siropul de catina in combinatie cu alte ingrediente care dau un bust imunitatii este un remediu natural pentru prevenirea racelilor si gripelor din sezonul rece.

Beneficiile catinei

Boabele si utilizarea lor au fost mentionate in China, acum 1.200 de ani, si in textele medicale tibetane in urma cu aproximativ 1.000 de ani. De acolo, catina s-a raspandit in Rusia si Ucraina in Europa, ajungand in cele din urma in insulele britanice.

Catina are o istorie bogata de utilizare in tratarea numeroaselor afectiuni medicale. A fost numita o planta minune in multe tari asiatice, inclusiv China, India si Pakistan. Boabele sunt folosite de mai bine de 1.000 de ani in sistemele medicinale tibetane si indiene. In medicina traditionala chineza, a fost utilizata pentru a ajuta digestia si pentru a trata tusea, tulburarile circulatorii si durerea. Datorita valorii sale nutritive mai mari, se gaseste in intreaga lume. Vezi si: Simptomele sistemului imunitar slabit. Cum sa iti intaresti imunitatea pentru sezonul rece

In afara de cresterea sistemului imunitar, catina ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii, a rezistentei oaselor si a flexibilitatii gingiilor si a dintilor. Vitamina C continuta in boabele de catina este o parte esentiala in formarea colagenului, care este o componenta vitala a cresterii si a repararii in tot corpul. Prin urmare, concentratia ridicata de vitamina C din boabele de catina il transforma intr-un stimulent al corpului care ajuta la accelerarea vindecarii ranilor si recuperarea dupa leziuni.

Boabele de catina sunt destul de importante datorita impactului sau asupra procesului de imbatranire. Pentru persoanele care cauta o piele cu aspect mai tanar sau care doresc sa indeparteze petele si ridurile, antioxidantii neutralizanti ai radicalilor liberi din boabele de catina sunt perfecte! Consumul de suc de boabe de catina, adaugarea de ulei concentrat in alte alimente sau consumul de fructe de padure in sine sunt toate modalitati practice de a ramane tanar!

Ghimbirul

Ghimbirul proaspat este format din Gingerol, substanta bioactiva care poate ajuta la scaderea riscului de infectii. Extractul de ghimbir poate preveni cresterea multor tipuri diferite de bacterii. Este extrem de eficient impotriva bacteriilor orale legate de bolile inflamatorii ale gingiilor, cum ar fi gingivita si parodontita. Ghimbirul proaspat poate fi eficient impotriva virusului RSV, o cauza frecventa a infectiilor respiratorii.

Infuzia fierbinte de ghimbir este utilizata pentru oprirea menstruatiei din cauza frigului, iar ghimbirul este, de asemenea, utilizat ca substanta rubefica. Ghimbirul este un condiment popular si este cel mai adesea recomandat ca medicament traditional chinezesc pentru proprietatile antiemetice, expectorante, anti-diareice, stomacale, anti-astmatice, hemostatice si cardiologice pentru gestionarea numeroaselor afectiuni gastro-intestinale si respiratorii.

Se foloseste pentru a incuraja circulatia sangelui pentru indepartarea stazei sanguine, un mecanism care este asociat activitatii de agregare antiplachetara. Ghimbirul rosu a fost recomandat ca analgezic pentru durerea de artrita in medicina traditionala indoneziana. Rizomul ghimbirului este un medicament traditional cu efect carminativ si proprietati anti-greata, anti-cancerigene si anti-inflamatorii.

Ghimbirul este utilizat in Japonia, Coreea si China ca medicament traditional pentru tratarea varsaturilor, greata, ulcer gastric sau duodenal, tuse, dispepsie si diaree. Ghimbirul este utilizat in sistemul traditional de medicina pentru tratamentul tulburarilor respiratorii.

Ghimbirul uscat si proaspat a fost utilizat in medicina traditionala indiana pentru ameliorarea artritei, durerilor musculare, indigestiei, tusei, reumatismului, entorse, congestie, febra, sinuzita, dureri in gat, diaree, pierderea poftei de mancare, gripa. Ghimbirul si variantele sale sunt utilizate in medicina populara pentru tratarea disconfortului si a tumorilor stomacale. Uleiul esential de ghimbir este utilizat in medicina populara pentru afectiuni multiple, inclusiv ca analgezic, antiinflamator si antireumatic.

Reteta sirop pentru imunitate puternica

Ingrediente:

  • 200 ml de sirop de catina, care se obtine prin stoarcerea a 500-600 de grame de fructe
  • 200 de grame de miere de albine
  • sucul de la 2 lamai
  • 3-4 cm de ghimbir ras

Mod de preparare: Dupa ce se zdrobesc fructele de catina si se face sirop, se adauga mierea, ghimbirul ras si la final se adauga sucul de lamaie. Siropul se tine la temperatura camerei sau in frigider.

Siropul se bea la inceputul toamnei, se ia cateo lingura de sirop cu o gura de apa. Se bea pe stomacul gol, timp de 1-2 saptamani, la schimbarea anotimpurilor.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

4 COMENTARII

  1. […] Sapunul antibacterian protejeaza impotriva bolilor? Bacteriile pielii se obisnuiesc repede cu ea si inceteaza sa reziste curand bacteriilor daunatoare. In al treilea rand, popularul triclosan antiseptic, care face parte din sapunul antibacterian, este foarte daunator si poate afecta sistemul imunitar. Vezi si: Imunitate puternica cu sirop de catina, ghimbir, lamaie si miere. Reteta […]

  2. […] O cura va cuprinde, pentru un adult, 500 g pala la 1 kg de polen, pe care il va lua in doze variabile, dupa caz si dupa individ, la micul dejun sau inainte de masa de pranz, insotit de o inghititura de apa. E preferabil sa se inceapa printr-o lingurita tipm de 8 pana la 15 zile. Se va spori progresiv pana la doza de o lingura. Vezi si: Imunitate puternica cu sirop de catina, ghimbir, lamaie si miere. Reteta […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole