13.7 C
București
joi, mai 2, 2024

Graviola, fructul tropical cu proprietati terapeutice incurajatoare in boli grave

Graviola (Annona muricata) este un mic arbore vesnic verde gasit in padurile tropicale. Graviola este numele din limba portugheza, dar acest fruct este cunoscut si sub alte denumiri: soursop in engleza, corossol in franceza sau guanabana in spaniola.

Acest arbore produce un fruct comestibil, cu un gust tare placut. Pe langa gustul sau placut, acest fruct are si proprietati antimicrobiene si antioxidante, iar acest fapt i-a determinat pe unii oameni de stiinta sa il studieze mai amanuntit. Astfel, cele mai multe controverse generate de Graviola sunt legate de presupusele sale proprietati in tratarea unor tipuri de cancere, aspect asupra caruia lumea medicala nu este inca convinsa.

In scop terapeutic, acesta se foloseste atat sucul din fruct, cat si semintele pisate (ceai) si decocturile din frunze.

Graviola are in compozitia sa multe vitamine si nutrienti, printre care vitamina Cvitamina B6 si B12 si mai multi compusi antioxidanti, calciu, magneziu, zinc, potasiu si fosfor.

Graviola si cancerul – Ce spun studiile

Anumite studii au aratat ca extractele de graviola au proprietati anticancerigene, un efect benefic asupra liniilor celulare dintr-o varietate de tipuri de cancer. Totusi, aceasta cercetare a fost efectuata numai in laboratoare (in vitro) si pe animale. De aceea, nu exista inca nicio dovada ca fructul acesta poate trata sau preveni cancerul si la oameni.

Chiar daca studiile sunt incurajatoare, inca nu este clar cum functioneaza extractele de graviola.

Vezi si: Sfaturile doctorului Pavel Chirila despre cum sa prevenim cancerul

Iata ce spun unele cercetari:

-Cancerul mamar: studiile de laborator au aratat faptul ca extractele de graviola pot distruge unele celule de cancer mamar care sunt rezistente la anumite medicamente pentru chimioterapie. Astfel, in urma unui studiu efectuat in anul 2016, a demonstrat ca un extract brut de frunze din arborele graviolelor a avut un efect anticancer asupra liniei celulare a cancerului de san, inhiband cresterea tumorilor cu 32%. Din acest motiv, cercetatorii l-au numit „candidat promitator” pentru tratamentul cancerului de san si au remarcat ca acesta ar trebui evaluat in continuare.

-Cancer pancreatic: in anul 2012, cercetatorii au folosit linii de celule canceroase al extractului de graviola si au descoperit ca acesta a inhibat cresterea tumorii si metastaza celulelor cancerului pancreatic.

-Cancer de prostata: intr-un studiu efectuat pe sobolani, s-a observat ca extractul de frunze de Graviola poate inhiba dezvoltarea tumorilor de cancer de prostata.

-Cancer de colon: in anul 2017, o alta cercetare a scos la iveala faptul ca extract de graviola inhiba semnificativ celulele cancerului de colon.

De asemenea, astfel de studii au fost facute si in cazul cancerului de ficat si plamani, ambele cu rezultate satisfacatoare.

Atentie!

Se recomanda precautie in urmatoarele cazuri: sarcina, tensiune arteriala scazuta, pentru cei care iau medicamente pentru diabet, pentru cei cu afectiuni hepatice/renale sau care au un numar scazut de trombocite.

Gravioala – Alte proprietati terapeutice

Pe langa cancer, frunzele şi fructele acestei plante sunt folosite si la:

  • tratarea infectiilor bacteriene
  • tratarea virozelor, te scapa de tuse
  • tratarea depresiei
  • combate febra
  • te scapa de parazitii intestinali
  • confera energie si reduce oboseala si anxietatea

Vezi si: Sucul de ceapa are proprietati anti-cancerigene, antiinflamatorii si antioxidante

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole