Sucul de ceapa are proprietati anti-cancerigene, antiinflamatorii si antioxidante

Sucul-de-ceapa-are-proprietati-anti-cancerigene-antiinflamatorii-si-antioxidante

Ceapa are proprietati antioxidante, anti-cancerigene si antiinflamatoare. Este bogata in vitamina B1, vitamina C, acid folic si vitamina B6, magneziu, fosfor si fibre dietetice. Sucul de la ceapa este un remediu folosit de mii de ani, datorita beneficiilor uimitoare pentru sanatate. Sucul de ceapa ajuta in diverse boli, precum diabet, osteoporoza, cancer, boli cardiovasculare. Aflati mai multe despre acest banal remediu natural.

Ofera protectie impotriva alergenilor si este excelent pentru infectiile la urechi

Ceapa are un antioxidant puternic, numit quercetin, care este eficient pentru tratarea reactiilor alergice si a afectiunilor inflamatorii cronice, cum ar fi astmul. Quercetina ajuta la eliminarea radicalilor liberi care duc la deteriorarea celulelor si, de asemenea, intareste celula care descarca histamina in organism. Ceapa scade cresterea placii in artere, care este cauza bolilor de inima.

Aplicarea sucului de ceapa pe urechea afectata ajuta la ameliorarea durerilor de ureche. Are proprietati anti-bacteriene care previne infectia. Amelioreaza tinitusul. Ceapa trebuie sa se coaca bine pana cand coaja este moale si atunci extrageti sucul prin zdrobire. Amelioreaza durerea instantaneu. Sucul crud de ceapa trebuie amestecat cu putin ulei de masline inainte de aplicare.

Ceapa furnizeaza insulina, care este o fibra dietetica solubila, care furnizeaza bacteriile bune din intestine.

Sucul de ceapa trateaza accidentul vascular cerebral. Amestecul de zahar si suc de ceapa trebuie luat dupa un accident vascular cerebral. Sucul de ceapa trebuie frecat pe talpile picioarelor.

Remediu pentru raceala obisnuita, probleme respiratorii, piele sanatoasa, alergii, osteoporoza

Sucul de ceapa poseda proprietati antiinflamatorii care trateaza bronsita si afectiunile respiratorii. Flavonoidul ajuta la eliminarea functiilor proteinelor kinaza si histamina. Are proprietati expectorante care slabesc si elimina mucoasa incapatanata si, de asemenea, previne formarea de mucoase noi. Ceapa cruda elimina cu raceala obisnuita.

Sucul de ceapa mareste circulatia optima a sangelui in tesuturile pielii, eliminand poluantii si toxinele care stagneaza si formeaza infectii. Ceapa cruda trateaza ranile, furunculele si diverse inflamatii ale pielii. Ceapa poseda vitamina A, E, C si quercetina, care ajuta la furnizarea nutrientilor nutritivi ai pielii. Acest lucru scade, de asemenea, efectele razelor UV si, de asemenea, previne imbatranirea prematura.

Sucul de ceapa previne infectiile precum E.coli, salmonella si infectia tractului urinar, cum ar fi cistita. Are o cantitate imensa de calciu, care este esentiala pentru mentinerea sanatatii osoase si previne osteoporoza. Cercetarile raporteaza ca ceapa poseda un compus care previne pierderea osoasa.

Sucul de ceapa are antihistaminic cunoscut sub numele de quercetin care previne alergiile precum astmul. Ceapa are o proprietate anticancerigena care ajuta la prevenirea cancerului. Aportul zilnic de suc de ceapa reduce sansele de cancer.

Sansele de boli de inima, diabet si accident vascular cerebral ar putea fi crescute datorita cresterii bolilor orale. Ceapa previne infectiile orale si, de asemenea, contracareaza cariile dentare. Studiile au aratat ca ceapa cruda, daca este mestecata timp de trei minute, elimina germenii si bacteriile din gura.

Adaugati ceapa la mese sau sub forma de suc care ajuta la prevenirea bolilor de inima si, de asemenea, intareste arterele. Elimina problema cardiaca prin scaderea nivelului de homocisteina.

Prezenta cromului in ceapa reduce nivelul de insulina al pacientilor diabetici. De asemenea, imbunatateste toleranta la glucoza.

Cum se face suc de ceapa

Cele trei modalitati de a face suc de ceapa sunt:

La storcator – Mai intai ceapa trebuie curatata si taiata in doua si apoi pusa in storcator. Se poate folosi orice fel de storcator, chiar si unul ieftin.
Blender / Robot de bucatarie– Ceapa trebuie taiata in 4 sectiuni dupa ce a fost decojita si apoi trebuie plasata in blender sau robot de bucatarie. Dupa ce se amesteca bine, zeama rezultata trebuie strecurata pentru a se obtine sucul de ceapa.
Razatoare – Ceapa trebuie taiata in jumatate dupa cojire. Ambele jumatati de ceapa trebuie rase peste un vas si amestecul trebuie strecurat pentru a obtine doar sucul.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...