Gradini in stil japonez. Liniste pura din Extremul Orient, la tine acasa

O mica oaza de liniste in stil japonez in propria gradina nu strica nimanui, mai ales ca este foarte usor de realizat. Aceste gradini in stil japonez aduc liniste, dorinta de meditatie, rugaciune si pace. Iata care sunt principalele caracteristici ale acestui tip de gradina si cateva idei pentru inspiratie.

Gradini in stil japonez – armonie si imbinare perfecta intre elementele naturii

gradina 1

gradina 2

gradina 3

Traditia japoneza a armoniei intre elementele naturii, apa, foc, aer si pamant se imbina perfect in orice gradina japoneza. Astfel, sursele de lumina, precum lampioanele sau veiozele, in combinatie cu pietre, apa si plantele ce cresc din pamant sunt de neinlocuit in astfel de gradini.

Pentru a obtine cu adevarat un aer oriental in propria gradina, apa este nelipsita, fie ca vorbim de mici acumulari de apa in curte, fie ca vorbim de o mica fantana. In plus, pasarile sunt cele mai binevenite in astfel de spatii, ele aduc muzica relaxanta si pacea interioara.

gradina 4

gradina 5

gradina 6

Gradini in stil japonez – naturalete si flori mai putine

Spre deosebire de rigiditatea si rigurozitatea gradinilor europene simetrice si foarte ingrijite, principiul oriental merge mai mult pe naturalete si simplitate a spatiului, respectand mai mult elementele naturale decat esteticul. Se creeaza astfel un spatiu linistit, foarte simplu, unde nici macar florile nu trebuie sa deranjeze prin frumusetea si culorile lor, ci unde monotonia cromatica este preferata. Asadar, daca nu va place sa ingrijiti florile, atunci gradina japoneza vi se potriveste perfect, caci nu aveti nevoie neaparat de flori pentru a obtine un loc de relaxare. Vezi si: Gradini in stil baroc. Una superba, pentru inspiratie, gasesti chiar in Romania

gradina 7

gradina 8

gradina 9

gradina 10

Asadar, elementele caracteristice gradinii japoneze: pietre de munte slefuite natural, nisip alb, pasari, broaste testoase, pesti, plante ingrijite, taiate, sanatoase, cu cat mai putine flori sau care fac flori mai putine, apa in bazine, apa care curge, alei cu pitere, intrepatrunse de verdeata. Ca plante de baza intr-o gradina japoneza sunt bambusul, crizantemele, ciresii salbatici, plante suculente, cu frunze carnoase, cu flori putin si forme cat mai diferite.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...