Gradini in stil baroc. Una superba, pentru inspiratie, gasesti chiar in Romania

Acele gradini in stil baroc au un aer aparte, aduc nostalgia vremurilor trecute, frumusetea vremurilor demult apuse, dar la care se pot adauga multe accesorii moderne. Astfel, transformi gradina intr-un spatiu foarte frumos ce imbina trecutul cu prezentul. Iata cateva sfaturi si idei pentru inspiratie in cazul in care vreti sa amenajati un spatiu stil baroc.

Acest tip de gradina este o armonie, o poezie si un joc care combina simetria cu formele geometrice, intr-un mod extrem de placut din punct de vedere vizual. Pentru a amenaja mult mai usor un astfel de spatiu, aveti nevoie de o bucata de pamant cu forma regulata, astfel munca in gradina va fi mult mai usoara.

Gradini in stil baroc – imbina geometria verde cu alei si culorile vii ale florilor nobile

Una dintre caracteristicile specifice gradinii in stil baroc este gardul viu, vesnic verde, taiat in forme geometrice, cat mai bine aranjate, in mijlocul caruia trebuie sa fie o fanatana, un jet de apa cu joc sau o statuie. In ceea ce priveste florile, cele mai potrivite pentru acest tip de gradina sunt: bujorii, crinii, trandafirii, in general flori nobile, cu aspect placut care reimprospateaza aerul, mai ales pe timpul verii.

Aleile pavate cu pietre, figurinele mici sau mari de bronz, cu copii, animale, ingeri, toate in functie de spatiul pe care il aveti pentru amenajarea gradinii. Gradina poate fi impartita in doua si amenajata in oglinda, iar locul de relaxare poate fi din material de metal, care sa fie neaparat imbracat cu plante cataratoare.

Pentru o mai mare inspiratie a gradinii in stil baroc exista unicul parc baroc din Romania, intins pe 16 hectare in resedinta de vara a baronului Brukenthal, la Avrig, Sibiu.

gradina-avrig-sibiu

Un alt loc de inspiratie pura pentru gradina in stil baroc este superbul parc de la Castelul Versailles din Franta. Luxoasa si extraordinar de frumoasa, aceasta gradina a transformat o zona mlastinoasa in una din cele mai frumoase locuri de vizitat din lume. Aici se vad cel mai frumos toate elementele acestui tip de gradina, unde aleile pavate cu pietris alb contrasteaza extraordinar cu tufele verzi tunse perfect in forma regulate.

gradina-baroc-Versailles

Gradini in stil baroc – mai multe idei de inspiratie

Aceste gradini sunt din nou la mare moda, ele pot fi amenajate rapid si fara prea mari batai de cap. Foloseste buxus, lemn-cainesc si siluete din tuia dispuse simetric, in unghiuri potrivite sau chiar in forma de stea. Vasele de piatra cu flori regale frumoase, puse chiar pe coloane la capatul aleilor sunt accesorii foarte potrivite pentru gradina in stil baroc.Vezi si Gradini in stil japonez. Liniste pura din Extremul Orient, la tine acasa

gradina 1

gradina 2

gradina 3

gradina 4

Surse foto: pinterest.com, cjsibiu.ro

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...