Gradini in stil italian. Lectia de bun gust din sudul Europei

Gradinile in stil italian au o armonie deosebita intre geometrie si poezie. Astfel, cei mai romantici, stilati si rafinati dintre voi, veti alege un design italian la spatiul de relaxare. Iata gradini in stil italian, sfaturi si idei decorative.

Gradini in stil italian – sculpturi si statui imense, specifice gradinilor italienilor

Atunci cand fantezia intalneste forme geometrice, gradina devine un spatiu de contemplare si linistire a ratiunii in acelasi timp. Gardurile vii si bordurile sunt tunse cu strictete si aranjate in cel mai mic detaliu intr-o gradina italiana, iar arborii sunt plantati in linii drepte, pe verticala, pentru a impresiona.

gradina 2

gradina 5

gradina 6

Italienii sunt grandomani, asadar iubesc spatiile deschise, spatiile mari, statuile imense sau fantanile foarte impresionante. In Italia, gradinile sunt loc de plimbare, de filosofare, tocmai de aceea pentru cei care au spatiu mare, sa stie ca se pune accent si pe alei si terase pavate.

Gradina italiana impresioneaza si in spatiile mici, daca alegeti cateva trepte si alte detalii decorative frumoase, coloane, statui, banci, fantani, vase imense de lut. Gradinile vilelor de la periferii erau gandite foarte atent, chiar si in Antichitate.

gradina 7

gradina 9

gradina 9 gradina 10

Gradini in stil italian – sfaturi decorative pentru o gradina de vis

Ca sa va fie mai usor, iata cateva sfaturi pe care sa le urmati atunci cand doriti sa va construiti propria gradina in stil italian:

  • daca nu aveti spatiu foarte mare, pentru alei, gradina ar trebui sa aiba sculpturi, statui, parapete sau vase ornamentale;
  • gradina in stil italian abunda in bazine de apa, canale, fantani, lacuri mici;
  • fantanile arteziene, sursele de apa dirijate pe pante, in trepte, in cascade sau jeturi de apa in forma unei orgi sunt specifice gradinilor italiene, sunetele scoase de apa relaxeaza si ademenesc;
  • zidurile masive de sprijin fac parte din specificul gradinilor romanilor;
  • geometria verde este un lucru important intr-o gradina italiana: ziduri inverzite, garduri vii tunse geometric si foarte ingrijite, plantatii liniare. Vezi si Gradini in stil japonez. Liniste pura din Extremul Orient, la tine acasa

gradina 4

gradina3

Sursa foto: pinterest.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...