Flori care rezista in bucatarie. Solutii pentru o camera deloc prietenoasa cu plantele

Bucataria este locul de intalnire al familiei, locul de relaxare al gospodinelor, dar si locul unde se fac cei mai multi aburi din casa. Totusi, acest lucru nu trebuie sa impiedice ca bucataria sa fie infrumusetata cu flori. Iata, asadar, flori care rezista in bucatarie fara probleme.

Flori care rezista in bucatarie – begonia si orhideea

begonia

Begonia este o floare interesanta, ce poate fi planta decorativa chiar si atunci cand nu este inflorita, datorita frunzelor ei frumos colorate. Astfel, frunzele ei sunt verzi, carnoase si pot fi lucioase si roscate. Florile begoniei sunt de difertie culori, roz, rosu inchis, alb, galben si seamana cu cele ale trandafirilor.

Chiar daca unele specii de begonia infloresc doar vara, pe timpul iernii ne putem bucura de coloritul frunzelor, care uneori au nuante de gri sau grena. Toate soiurile au nevoie de ghivece joase, medii si de un nivel crescut de umiditate. Tocmai de aceea, aceste flori sunt potrivite si pentru pervazul din bucatarie.

orhideea-fluture

Orhideea-fluture (Phalenopsis), originara din Indonezia, este una dintre cele mai usor de ingrijit dintre orhidee. In plus, ea infloreste si de 6 ori pe an, daca este ingrijita cu atentie. Orhideea- fluture adora spatiile cu umiditate mare si cu lumina, ceea ce o face o floare perfecta pentru fereastra de la bucatarie.

Flori care rezista in bucatarie – violeta de Parma si iedera

violete-de-parma

Violetele de Parma sunt originare din Africa, sunt usor de intretinut in apartament si sunt deosebit de frumoase. Nuantele florilor sunt de la roz, la violet si albastru si iubesc lumina. Este indicat sa puneti violetele de Parma in bucatariile indreptate cate vest, nord si nord-vest, altfel este posibil sa nu reziste prea bine.

In rest, suporta temperaturile si umiditatea din bucatarii, deci pot fi o alegere excelenta pentru acest spatiu.

iedera

O planta fara pretentii este si iedera, care creste aproape oriunde si fara prea mari ingrijiri. Totusi, iedera iubeste umbra si locurile umede, deci pentru o bucatarie mai umbroasa este perfecta aceasta alegere. Un colt verde este apreciat in orice casa.

Fiind planta cataratoare, iedera va sta foarte bine pe un dulap, de acolo se poate extinde pe unde vreti. Avantajul este ca poate fi mutata oricand pe balcon sau gradina. Nu sunt cele mai prietenoase cu alte flori de langa ea, asa ca cel mai bine sa stea separat de ele.

Flori care rezista in bucatarie – planta zambetului, kalanchoe

kalanchoe

Originara din Madagascar, aceasta floare este extrem decorativa si foarte frumoasa. Florile mici, care cresc in buchetele, sunt de diverse culori, rosii, portocalii, albe, galbene sau mov. Frunzele sunt verde inchis, lucioase si carnoase.

Aceasta floare necesita o deosebita atentie la temperaturi, caci nu tolereaza nici macar pentru cateva ore frigul. Asadar, bucatariile calduroase sunt excelente ca alegere pentru o astfel de floare. Iubeste umiditatea si rezista fara apa una-doua saptamani chiar daca nu este inflorita.

Doua flori deosebite pe care putina lume stie ca le poti cultiva in casa

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...