Doua flori deosebite pe care putina lume stie ca le poti cultiva in casa

Pentru cei care iubesc florile si admira frumusetea lor exista cateva specii despre care in mod traditional nu se stie ca pot fi cultivate chiar si acasa. Este vorba despre deosebitele frezii dar si mai ales despre floarea de colt.

Floare de colt

Floarea de colț e o planta perena ce creste in zonele calcaroase, muntoase, pe pajisti insorite sau pe stanci. Ea creste in mod deosebit in muntii Rodnei, obcinele Bucovinei, Ceahlau, Bucegi si Retezat si mai creste in zonele alpine din Franta si Italia sau Asia Centrala si de Est.

Putina lume stie ca floarea de colt poate fi cultivata si in gradina sau in ghiveci, insa trebuie luate in considerare doua aspecte foarte importante: calitatea solului si lumina soarelui.

Dupa cum va spuneam si mai devreme, planta are nevoie de un sol calcaros sau argilo-nisipos cu un ph intre 6,5 si 7,5 pentru a putea sa se dezvolte armonios, insa solul trebuie si sa fie bine drenat si sa asigure hidratarea radacinii cel putin o data pe saptamana. In lipsa unui sol potrivit puteti amesteca doua parti de nisip cu o parte de var si una de amestec de gunoi de grajd si turba.

Planta se poate realiza in orice perioada a anului, mai putin sezonul geros. Pe timpul iernii floarea de colt ar trebui acoperita cu un strat de zapada iar daca acesta lipseste puteti pune voi resturi vegetale precum frunze uscate sau bucati maruntite de lemn. Stratul care o acopera trebuie sa aiba 2-3 cm adancime iar dupa venirea caldurii il puteti indeparta chiar voi.

Frezii

Nici cultivarea freziilor nu este o operatiune tocmai usoara, ci una destul de sensibila, insa rezultatul poate fi unul spectaculos.

Frezia este cunoscuta pentru nuantele multicolore si pentru mirosul specific, fiind o planta perena decorativa ce atinge pana la 10-50 cm inaltime. Exista numeroase tipuri de frezii de diverse culori, de la alb la galben, roz, violet, rosu sau hibridizari de culori.

Plantarea freziilor in sine nu reprezinta o corvoada atata timp cat ai la indemana toate cele necesare, insa alegerea locului este foarte importanta. Trebuie ca florile sa aiba acces la lumina directa a soarelui.

Freziile pot fi plantate sub forma de seminte sau bulbi si pot fi crescute si in gradina dar si in ghiveci. Ele prefera temperaturi sub 25 de grade indiferent daca sunt in ghiveci sau in gradina.

Plantarea se face intre lunile aprilie mai si e nevoie de pana la 12 saptamani pentru inflorire.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...