13.6 C
București
duminică, aprilie 7, 2024

Enzimele – ce rol au pentru organismul nostru

Enzimele sunt substante complexe sau mai bine zis un „principiul vital” care ne permit sa digeram alimentele si sa absorbim in sange produsii digestiei lor. Enzimele sunt catalizatorii metabolismului si materialul biochimic, care determina reactiile chimice. Altfel spus, enzimele sunt lucratorii din celulele noastre, partea vie a acestora, fara de care nu poate exista viata.

Dr. Norman W. Walker spunea intr-o lucrare „Sucuri din legume si fructe” urmatoarele: „Cheia fundamentala pentru eficacitatea hranirii organismului este viata prezenta in alimetele pe care le consumi si de acei factori nutritivi intangibili numiti enzime. Cu alte cuvinte, elementul care ii permite organismului sa se hraneasca si sa fie viu, acel element ascuns in semintele plantelor si in mugurii si vlastarele plantelor este un principiu al vietii, cunoscut sub numele de enzime.”

Cine a fost dr. Norman W. Walker

Dr. Norman W. Walker a fost un renumit doctor in stiinte. Acesta s-a nascut in anul 1886 si a trait pana la 99 de ani, aplicand propriile principii pentru o viata sanatoasa, prin consumul de sucuri naturale din fructe si legume proaspete.

Din momentul in care vei constientiza importanta enzimelor, vei sti cat se poate de limpede de ce trebuie sa iti alegi inteligent si adecvat alimentele si de ce trebuie sa fie crude, nepreparate si neprocesate – numite si „alimente vii”.

Mai trebuie sa stii ca nu poate sa exista concomitent si viata si moarte, nici pentru organismul uman si nici pentru legume, fructe, nuci si seminte. Astfel, unde exista viata, exista si enzime.

Enzimele sunt sensibile la temperaturile peste 48 grade Celsius, acestea devenind lenese, la fel cum organismul nostru devine lenes si relaxat intr-o baie calda. De asemenea, la temperatura de 54, 5 grade Celsius, viata enzimelor se sfarseste, mor. In schimb, la temperaturi scazute, acestea rezista fara probleme.

In seminte, enzimele se gasesc intr-o stare de adormire si in conditii adecvate, raman in aceasta stare de suspendare a vietii timp de sute si mii de ani.

Marea Lege a Vietii este reaprovizionarea. Daca nu ne hranim, murim. La fel de sigur, daca nu ne hranim cu alimente corespunzatoare, care sa ne hraneasca in mod constructiv organismul, nu numai ca murim prematur, ci mai si suferim pe acest drum.

Organismul nostru are nevoie sa fie alimentat zilnic cu aceleasi elemente din care este alcatuit, inclusiv cu gandire pozitiva.

Hranirea trebuie sa fie vitala sau organica. Sarea si mineralele trebuie sa fie organice pentru a putea fi asimilate de organismul uman pentru reconstruirea si regenerarea celulelor si tesuturilor organismului. Razele soarelui fac miliarde de atomi din plante sa capete viata, activeaza enzimele si prin aceasta forta transforma elementele anorganice in elemente organice sau in elemente care contin viata, destinate hranirii.

Datorita cercetarilor stiintifice, stim care sunt factorii nutritivi continuti in alimente si sa-i armonizam cu organismul nostru, potrivit nevoilor acestuia.

Organismul omului este alcatuit din elementa atomice, iar cele mai importante sunt:

OXIGEN CALCIU SODIU CLOR

CARBON FOSFOR MAGNEZIU FLUOR

HIDROGEN POTASIU FIER SILICIU

AZOT SULF IOD MANGAN

Cu exceptia unor situatii accidentale, reparatiile si regenerarea organismului se realizeaza dinspre interiorul sau. Organismul este scos din starea de echilibru cand fluxul sanguin, celulele, tesuturile, organele, glandele si restul organismului nu contin aceste elemente chimice in proportiile adecvate sau cand apar diverse deficite. Rezultatul este reprezentat de o stare care reprezinta pur si simplu o otravire. Se numeste toxemie.

Pentru a recapata sau mentine echilibrul adecvat al sanatatii, cea mai mare parte a alimentelor pe care le consumam trebuie sa contina elemente chimice vii, vitale, organice. Aceste elemente se gasesc in legumele, fructele, nucile si semintele proaspete si crude.

Oxigenul este unul dintre elementele chimice esentiale. De indata ce alimentele sunt gatite, oxigenul se pierde (enzimele sunt distruse la 54, 5 grade C).

Faptul ca timp de generatii intregi, au trait si traiesc milioane si milioane de oameni care rareori au consumat altceva decat hrana gatita, nu este o dovada a faptului ca daca sunt vii aceasta se datoreaza consumului de alimente gatite. In realitate, se afla intr-o stare de existenta decadenta, fapt confirmat de starea de toxicitate a organismului lor. Altminteri, care este motivul pentru supraaglomerarea spitalelor, a milioanelor de medicamente vandute, a incidentei atat de crescute a afectiunilor cardiace, a diabetului, tuturor tipurilor de afectiuni canceroase, a emfizemului, senilitatii si moartii premature?

De indata ce descoperim mijloacele naturale pentru recastigarea si mentinerea starii de sanatate la un alt nivel de vibratie, cunoastem fericirea care rezulta de pe urma punerii lor in practica.

Rezistenta mentala si intestinala, asociata cu putine cunostinte i-ar putea ajuta pe acesti oameni sa evite dezintegrarea prematura si adeseori dureroasa.

Vezi si: Zincul – ce rol are pentru organismul nostru

Vezi si: Simptomele deficientei de calciu. Care este doza zilnica recomandata?

Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole