12.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Efectele magice ale ceaiului de iasomie – Beneficiile pentru sanatatea pielii, a creierului si a inimii

Ceaiul de iasomie, un nectar parfumat si reconfortant, este mult mai mult decat o simpla bautura aromatica. Cu proprietati antioxidante si compusi benefici, acest ceai aduce numeroase beneficii pentru sanatate, avand un impact semnificativ asupra pielii, creierului si inimii. In acest articol, vom explora profund efectele magice ale ceaiului de iasomie si modul in care poate contribui la o viata mai sanatoasa.

Cercetarile arata ca, incepand cu sfarsitul anilor 1300, in timpul dinastiei Ming din China, ceaiul de iasomie a devenit unul dintre cele mai populare ceaiuri din Asia.

Florile folosite pentru a prepara acest tip de sunt de obicei derivate din doua specii de plante inrudite: „Iasomia comuna” ( Jasminum officinale ) sau „Sampaguita” ( Jasminum sambac ).

Ceaiul de iasomie, care are un gust floral si usor parfumat are proprietati antiinflamatoare, care promoveaza sanatatea, deoarece contine antioxidanti, inclusiv polifenoli. De exemplu, s-a demonstrat ca polifenolii precum EGCG au abilitati de eliminare a radicalilor liberi si alte efecte benefice care ajuta la protejarea celulelor si tesuturilor din intregul corp.

Trebuie sa stiti ca cel mai des produs tip de ceai de iasomie este cel facut cu ceai verde. In unele cazuri, poate fi preparat si prin inmuierea florilor de iasomie in ceai alb, oolong sau ceaiul negru.

In functie de tipul specific de ceai, acesta poate fi amestecat cu alte arome sau ingrediente parfumate, cum ar fi: lavanda sau musetel, fructe, condimente, uleiuri sau extracte.

Efectele magice ale ceaiului de iasomie

-Beneficiile pentru piele:

Ceaiul de iasomie este bogat in antioxidanti, cum ar fi polifenolii si flavonoide, care joaca un rol crucial in protejarea pielii impotriva stresului oxidativ. Acesti antioxidanti contribuie la prevenirea imbatranirii premature a pielii, reducand formarea ridurilor si intaririi elasticitatii. Prin proprietatile sale antiinflamatorii, ceaiul de iasomie poate ajuta si la ameliorarea unor afectiuni ale pielii, precum acneea sau iritatiile.

-Beneficiile pentru creier:

Aromele delicate ale ceaiului de iasomie nu fac doar placere simturilor, ci pot avea si beneficii pentru sanatatea creierului. Consumul regulat al acestui ceai a fost asociat cu imbunatatirea concentrarii si a memoriei. Compusul numit luteolin, prezent in iasomie, are potential antiinflamator si neuroprotector, sustinand sanatatea sistemului nervos, arata studiile.

-Beneficiile pentru inima:

Ceaiul de iasomie poate aduce avantaje semnificative pentru sistemul cardiovascular. Antioxidantii si compusii antiinflamatori pot contribui la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul rau) si la prevenirea formarii placilor arteriale. Consumul regulat poate sprijini, de asemenea, mentinerea tensiunii arteriale in limite normale, reducand astfel riscul de boli de inima.

Cercetarile publicate in Advances in Nutrition arata ca un aport zilnic de ceai, ca parte a unui model alimentar obisnuit sanatos, poate fi asociat cu riscuri mai mici de boala cardiovasculara si mortalitate de orice cauza in randul adultilor. De exemplu, consumul de ceai verde cu iasomie a fost asociat cu „rezultate favorabile in ceea ce priveste riscul de boli cardiovasculare si ischemice”, arata studiile.

Cum sa integrati ceaiul de iasomie in rutina zilnica:

  • Ceai cald de seara: Savurati o ceasca de ceai de iasomie inainte de culcare pentru a va relaxa si a pregati organismul pentru odihna.
  • Ceai rece cu lamaie: Faceti o bautura racoritoare amestecand ceaiul de iasomie racit cu felii de lamaie si cateva cuburi de gheata.
  • Adaugare in smoothie-uri: Folositi ceaiul de iasomie preparat in prealabil pentru a adauga un gust subtil si beneficii sanatoase smoothie-urilor dvs.

Cum se prepara ceaiul de iasomie:

Cand vine timpul sa inmuiati florile pentru a face acest ceai, sunt utilizate in primul rand doua metode diferite: metoda de stratificare si metoda de amestecare. Metoda traditionala de stratificare foloseste flori proaspete de iasomie care sunt uscate lent deasupra frunzelor de ceai verde pentru a imbunatati aroma si aroma prin infuzarea ceaiului verde inainte ca ceaiul sa fie uscat si ambalat. Cealalta metoda foloseste flori ofilite amestecate cu frunze de ceai verde.

In plus, unii producatori nu folosesc flori de iasomie, ci in schimb folosesc ulei esential de iasomie , care este obtinut prin extragerea uleiurilor din plantele de iasomie. Acest ulei esential este extrem de scump si bogat in fitonutrienti.

Asadar, pentru a pastra antioxidantii delicati din ceaiul verde si petalele de iasomie, folositi apa fierbinte, dar nu clocotita. Puteti obtine temperatura potrivita lasand apa clocotita sa se odihneasca 1 minut inainte de a o turna peste frunzele de ceai.
Adaugati, apoi aproximativ o lingurita de ceai de iasomie in vrac pentru fiecare cana de apa.
Ceaiul verde de iasomie se lasa la infuzat maxim 3 minute, iar produsul finit ar trebui sa aiba o culoare galben-aurie pal, cu note florale si un finisaj proaspat.

Vezi si: Ya Bao. Ce trebuie sa stii despre ceaiul din muguri culesi de la arbusti salbatici

Vezi si: Iasomia. Frumoasa floare de mai care aduce cu ea parfum si sanatate

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole