1.1 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Dieta alcalina este foarte sanatoasa, intareste sistemul imunitar si protejeaza impotriva virusurilor

Dieta alcalina . Cu totii trebuie sa mancam o dieta sanatoasa, bine echilibrata, dar unii oameni trebuie sa fie mai atenti decat altii cu privire la ceea ce mananca. Mai ales persoanele care tind sa aiba mai multa aciditate in organism, acestia fiind mai predispusi la dezvoltarea bolilor grave.

Stomacul este incarcat cu acid clorhidric, oferindu-i un pH de 2-3-3, care este foarte acid. Aceasta aciditate este necesara pentru a descompune alimentele.

Pe de alta parte, sangele uman este intotdeauna usor alcalin, cu un pH de 7,36–7,44. Atunci cand pH-ul sangelui nu se incadreaza in intervalul normal, poate fi fatal daca este lasat netratat.

Alimentele alcaline ridica nivelul de oxigen din sange

Nivelurile de oxigen si pH sunt legate. Daca pH-ul scade, nivelul de oxigen din hemoglobina scade si el. Un corp mai alcalin inseamna un nivel mai ridicat de oxigen. Limfa, sangele si fluidul din coloana vertebrala cerebrala sunt concepute pentru a fi putin alcaline cu un pH de 7,4. Cand corpul este mai alcalin, poftele pentru produse nesanatoase, cum ar fi tutunul, zaharul si fast-food vor face parte din domeniul trecutului.

Mancarea alcalina poate preveni si cancerul, a carui cauza principala este nivelul scazut de oxigen din celule. Acest lucru a fost dovedit de castigatorul premiului Nobel, Dr. Warburg, in 1931. Cand organismul este slab oxigenat, cancerigenele si alte toxine se acumuleaza in sange, provocand blocarea oxigenului si din celule si interfereaza cu respiratia.

Alimentele alcaline includ citrice, nuci, legume cu frunze verzi, leguminoase, legume radacinoase, ceapa, usturoi si ghimbir. Feriti-va de alimente precum zahar, bauturi carbogazoase, dulciuri si alimente preparate la microunde.

Clorofila, o substanta care se gaseste in legumele cu frunze verzi, intareste organele care produc sange in organism si previne anemia. Prin urmare, ele ajuta la asigurarea faptului ca organismul are un aport constant de oxigen. Clorofila este, de asemenea, bogata in antioxidanti, care pot combate bolile precum cancerul si pietrele la rinichi, care au un impact direct asupra nivelului de oxigen din sange.

Alimentele bogate in clorofila si deci alcalina includ legume cu frunze verzi inchise, cum ar fi spanacul, broccoli, napi, algele albastru-verzi si spirulina. Le puteti amesteca intr-un suc pentru rezultate maxime.

Cat de adevarata este legatura intre mediul acid si cancer?

Multi oameni sustin ca cancerul creste doar intr-un mediu acid si poate fi tratat cu o dieta alcalina.

Cu toate acestea, recenzii cuprinzatoare asupra relatiei dintre acidoza indusa de dieta – sau cresterea aciditatii sangvine cauzate de dieta – si cancerul au concluzionat ca nu exista o legatura directa.

In primul rand, produsele alimentare nu influenteaza in mod semnificativ pH-ul sangelui.

In al doilea rand, chiar daca presupuneti ca alimentele pot modifica dramatic valoarea pH-ului sangelui sau a altor tesuturi, celulele canceroase nu sunt limitate la mediile acide. Vezi si: Tine la distanta bolile si kilogramele in plus cu aceasta dieta. Cele mai alcaline alimente

De fapt, cancerul creste in tesutul normal al corpului, care are un pH usor alcalin de 7,4. Multe experimente au crescut cu succes celulele canceroase intr-un mediu alcalin.

Si in timp ce tumorile cresc mai rapid in medii acide, tumorile creeaza ele insele aceasta aciditate. Nu mediul acid creeaza celulele canceroase, ci celulele canceroase creeaza mediul acid.

Cat de mult afecteaza dieta acida oasele?

Multi sustinatori ai alimentatiei alcaline cred ca pentru a mentine un pH constant in sange, corpul ia minerale alcaline, cum ar fi calciul din oase, pentru a amortiza acizii din alimentele care formeaza acidul pe care il consumati.

Conform acestei teorii, dietele care formeaza acid, cum ar fi dieta standard occidentala, vor provoca o pierdere a densitatii minerale osoase. Cu toate acestea, aceasta teorie ignora functia rinichilor, care sunt fundamentali pentru indepartarea acizilor si reglarea pH-ului corpului.

Rinichii produc ioni de bicarbonat care neutralizeaza acizii din sange, permitandu-i organismului sa gestioneze indeaproape pH-ul sangelui.

Sistemul respirator este de asemenea implicat in controlul pH-ului sanguin. Cand ionii de bicarbonat din rinichi se leaga de acizii din sange, ei formeaza dioxid de carbon, pe care il expiram si apa, pe care o eliminam prin urina.

Unul dintre principalii factori ai osteoporozei este o pierdere a colagenului proteic din os. Aceasta pierdere de colagen este puternic legata de niveluri scazute de doi acizi – acid ortosilicic si acid ascorbic sau vitamina C – in dieta.

Studiile clinice, care tind sa fie mai exacte, au ajuns la concluzia ca dietele care formeaza acid nu au impact asupra nivelului de calciu din corp.

Cu siguranta, aceste diete preponderent alcaline imbunatatesc sanatatea oaselor prin cresterea retentiei de calciu si activarea hormonului IGF-1, care stimuleaza repararea muschilor si oaselor.

Cu toate acestea, o dieta bogata in proteine, care formeaza acid, este cel mai probabil legata de o sanatate osoasa mai buna – nu mai rea.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] Aceasta rezistenta este direct legata de alcalinitate – un corp inflamat nu poate performa, iar tehnicile de respiratie fac corpul sa fie alcalin. Imbunatateste semnificativ rezistenta la antrenament si antrenamentele legate de zona cardio. Oamenii invata sa implice in mod constient respiratia, ceea ce scade anxietatea legata de performanta. Vezi si: Dieta alcalina este foarte sanatoasa, intareste sistemul imunitar si protejeaza impotriva virusurilo… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole