Cum se face lichiorul de coacaze. Reteta si beneficii

Coacazele au un continut ridicat de antocianine care poseda actiuni antioxidante si ofera diverse beneficii pentru sanatate. Au un continut ridicat de antioxidanti in comparatie cu alte fructe, inclusiv afine. Sunt o sursa bogata in vitamina C, care imbunatateste capacitatea organismului in absorbtia fierului. Intaresc sistemul imunitar si tin la distanta bolile comune, cum ar fi infectia, gripa si raceala. Promoveaza sanatatea vederii, precum si sanatatea cardiovasculara.

Pe langa utilizarile sale vindecatoare si terapeutice, coacazele sunt folosite si pentru a face jeleuri, gemuri, sucuri sau lichior. In cele ce urmeaza, va vom arata reteta gustoasa a unui lichior de coacaze, dar si ce efecte benefice are, daca este consumat cu moderatie.

Lichior de coacaze – Reteta inedita

Pentru a prepara acest lichior, ai nevoie de:

  • 1 kg de boabe de coacaze foarte coapte
  • 2 g de scortisoara
  • 12 g de cuisoare
  • 3 litri tuica
  • 730 g zahar

Preparare:

Intr-un borcan curat si incapator se adauga toate ingredientele de mai sus si se lasa la macerat timp de 1 luna, agitand zilnic. La final, se zdrobesc fructele si se strecoara printr-o panza, storcand bine. Se filtreaza si se toarna in sticle.

Se pastreaza lichiorul de coacaze la loc intunecos si racoros.

Lichior de coacaze – Beneficii

-Este indicat celor care sufera de anemie, deoarece este un bun vitaminizant si energizant;

-Este recomandat celor cu tensiunea scazuta. Acest lichior creste tensiunea si curata sangele de toxine si colesterol;

-Ajuta in caz de diaree;

-Este eficient in caz amigdalita, tuse convulsiva si boli gingivale.

Vezi si: Sirop de coacaze. Cum se prepara si ce beneficii are

Vezi si: Gem de coacaze. 3 retete inedite

Vezi si: Ce beneficii minunate are sucul de coacaze

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...