Gem de coacaze. 3 retete inedite

Coacazul este un arbust, care creste spontan la margini de padure sau cultivat in gradini, cu fructe mici si parfumate. Coacazele nu sunt foarte dulci, insa calitatile terapeutice fac din aceste mici fructe o adevarata comoara a naturii.

Coacazele sunt apreciate datorita continutului lor foarte bogat in vitamina C (de 5 ori mai mult decat lamaile), provitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P, vitamina PP, antocianine, tanini, saruri minerale, zaharuri si multa apa.

In cele ce urmeaza, ti-am pregatit 3 retete inedite cu coacaze:

Gem din coacaze negre – Reteta

Ai nevoie de:

  • 1 kg coacaze
  • 700 g de zahar

Preparare:

Se indeparteaza bobitele de pe vrej, se spala bine si se scurg. Se adauga zaharul peste ele si se lasa asa pentru 24 de ore. Din cand in cand se amesteca, pentru a sparge bobitele. In urmatoarea zi, se pun la fiert.

Fierberea tine pana ce gemul se ingroasa.

La final, se pune gemul in borcane sterile, se inchid bine si se depoziteaza intr-un loc racoros.

Gem de coacaze cu morcovi – Reteta

Ai nevoie de:

  • 3 kg de coacaze
  • 1,5 kg de morcovi
  • 4 kg de zahar
  • 1 pahar de apa

Preparare:

Se indeparteaza bobitele si se trec prin sita. Se rad morcovii cu razatoarea mica si se fierb innabusit cu paharul de apa.

Se amesteca cu fructele si se adauga zaharul. Fierberea dureaza 30 de minute, iar dupa ce se termina se pune gemul in borcane sterile la aburi uscati.

Vezi si: Ce beneficii minunate are sucul de coacaze

Peltea de coacaze – Reteta

Ai nevoie de coacaze si zahar. Din fructele spalate se stoarce zeama. Se adauga zahar in raport cu cantitatea de zeama obtinuta. Se pune la fiert si se tine acolo pana se obtine o masa gelatinoasa. Se pune in borcane, si se lasa sa se raceasca in aburi uscati.

Vezi si: Coacazele rosii, bobitele mici pline de vitamine si minerale

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...