Pentru acest produs cosmetic, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 40 ml cafea tare (indicat ar fi un espresso)
- 5 g unt de cacao
- 10 g lanolină anhidridă (se gaseste in plafar)
- 40 g ulei de migdale
- 5 g ceară de albine
- 1 cu lingurita cu varf de amidon
- Emulgator (ajuta la combinarea apei cu unt si ulei)
- Vitamina E (ajuta la imbunatatirea valabilitatii produsului cosmetic)
Preparare:
Lanolina, untul de cacao si ceara se topesc pe baie de apa. Dupa ce se topesc, se adauga uleiul care se incalzeste cu atentie. Se amesteca amidonul cu cafeaua si se incalzesc la aceeasi temperatura cu amestecul uleios (50 – 60 ° C). Se poate obtine o egalizare a temperaturii prin plasarea ambelor faze in aceeasi baie de apa.
Apa nu ar trebui sa inceapa sa fiarba si nu trebuie sa depaseasca 60 ° C, astfel incat sa nu se distruga ingrediente valoroase.
Atunci cand ambele componente sunt suficient de incalzite, se toarna amestecul de cafea-amidon, lent si cu agitare constanta in portiunea uleioasa.
Rezultatul va fi o crema neteda, care este un pic lichida la inceput, dar care devine mai ferma pe parcurs.
Se amesteca constant pana ce crema ajunge la temperatura camerei. Apoi, se pune crema in cutii sterile, iar capacul se pune abia dupa ce compozitia s-a racit.
Atentie!
Pentru ca acest produs cosmetic nu contine conservant, are o valabilitate de cateva zile si trebuie pastrata in frigider.
Crema cu cafea se aplica uniform pe ten, pentru a conferi un bronz usor natural, o stralucire frumoasa, catifelata si o senzatie de piele matasoasa.