Ulei natural cu Urucum care activeaza bronzarea. Reteta

ulei-de-bronzare-cu-urucum

Chiar daca este un an mai deosebit, tot o sa existe posibilitatea de a merge la mare si a ne bucura de razele de soare binefacatoare. Pentru un bronz uniform si mai rapid, v-am pregatit o reteta de ulei activator de bronzare usor de preparat si foarte bun: „Ulei natural cu Urucum „.

Brozati-va natural mai rapid cu ulei pe baza de pudra de urucum

Urucum este un colorant alimentar rosu portocaliu, produs din semintele arborelui de achiote (Bixa orellana), care creste in regiunile tropicale din America de Sud si Centrala.

Este cel mai des utilizat ca si colorant natural pentru alimente, deoarece ofera o culoare stralucitoare care variaza de la galben pana la rosu portocaliu profund, similar cu sofranul si turmericul.

Culoarea sa provine din compusi numiti carotenoizi, care sunt pigmenti care se gasesc in stratul exterior al semintelor si multor altor fructe si legume, cum ar fi morcovii si rosiile.

In plus, pudra de urucum este folosita ca si condiment pentru a spori aroma mancarurilor datorita gustului sau usor dulce si piperat. Poate fi sub mai multe forme, inclusiv pudra, pasta, lichid si ulei esential.

Achiote este un copac mic, originar din regiunea tropicala a Americii de Sud. Este cultivat pe scara larga pentru semintele din fructe, din care se obtine un colorant natural.

In afara de valoarea comerciala pudra de urucum a fost folosita de mult timp de catre nativii din America de Sud ca si colorant pentru alimente si textile, ca vopsea corporala decorativa, in ceremonii si ritualuri spirituale si ca medicament pe baza de plante.

Utilizarea plantei medicinale intregi

  • Infuzia de frunze este folosita ca purgativ in dizenterie;
  • Frunzele fierte (lastarii) se aplica pe cap si corp pentru a trata febra;
  • Frunzele fierte (lastari tineri) sunt folosite pentru gargara in durerile de gat;
  • Frunzele zdrobite amestecate cu ulei de nuca de cocos se aplica pe frunte pentru durerile de cap;
  • Cataplasmele din frunze sunt folosite pentru a trata gonoreea;
  • Frunzele de Achiote sunt folosite pentru a trata muscaturile de sarpe;
  • Extractele din frunzele, radacinile si scoarta de Achiote sunt utilizate ca antidot pentru intoxicatii cu frunze de manioc otravitor (cassava), intoxicatii cu jatropha ( Jatropha curcas ) si alergie la copacul cu nisip ( Hura crepitans );
  • Decoctul frunzelor este folosit pentru a trata greata si varsaturile;
  • Frunzele fierte sunt folosite pentru a trata afectiunile gastrice si stomacale.
  • Pulpa de Achiote este utilizata pentru a opri sangerarea;
  • Pulpa mai este utilizata si pentru tratarea febrei;
  • Pulpa de Achiote este de asemenea folosita pentru a trata constipatia, dizenteria si gonoreea;
  • Infuzia de flori este folosita ca expectorant pentru copii mici;
  • Semintele, macinate si fierte, sunt folosite pentru arsuri;
  • Semintele proaspete cand sunt umezite produc un suc de culoare rosiatica care se aplica pe eruptiile rosii ale pielii;
  • Semintele sunt folosite ca antidot pentru otravire cu frunze de manioc si intoxicatii cu jatropha;
  • Pulberea fina care acopera semintele este utilizata ca hemostatica si interna pentru stomac;
  • Uleiul din seminte este utilizat pentru lepra;
  • In Uruguay semintele sunt macinate si fierte si folosite la arsuri;
  • In medicina populara din India de Vest este utilizat pentru diabetul zaharat;
  • In Guatemala este utilizat pentru tratamentul gonoreei.

Pudra de urucum a fost folosita de secole in diverse scopuri

In mod traditional, a fost folosit pentru vopsirea corporala, sub forma de protectie solara, ca repelent pentru insecte si pentru tratarea tulburarilor, cum ar fi arsurile la stomac, diareea, ulcerul si probleme ale pielii, dupa cum dovedeste acest studiu.

Astazi, este utilizata in principal ca si colorant natural pentru alimente si pentru aroma sa deosebita. De exemplu, acest aditiv natural alimentar este prezent in diferite alimente industriale, precum branzeturi, unt, margarina, creme, prajituri si alte preparate.

In multe zone ale lumii, semintele de urucum sunt macinate intr-o pasta sau pulbere si combinate cu alte condimente sau seminte in diverse feluri de mancare. De altfel, este un ingredient important intr-un preparat traditional mexican cu carne de porc.

Comparativ cu colorarea artificiala a alimentelor, aceasta pulbere ofera antioxidanti si are alte avantaje pentru sanatate. In plus, semintele sale pot fi folosite pentru a face uleiuri esentiale care sunt utilizate in aromaterapie si pot avea efecte antimicrobiene. Vezi si: Crema de ten cu cafea – efectul unui bronz natural

Reteta ulei activator de bronzare

Ingrediente pentru 100 de ml de ulei:

  • 5 grame de pudra de urucum;
  • 54 de ml sau 50 de grame de ulei de susan;
  • 15 picaturi de vitamina E;
  • 50 de ml sau 46 de grame de ulei de vanilie;
  • optional: 30 de picaturi de parfumant Fruit de Juin.

Mod de preparare: Se prepara un macerat de urucum din uleiul de susan si pudra de urucum. Se amesteca bine si se lasa la macerat timp de 5 zile intr-o sticla. Se agita zilnic.

Dupa 5 zile se strecoara maceratul printr-un filtru de trei straturi de tifon. Se pune in recipientul dedicat, se adauga trepatat restul ingredientelor. Amestecati bine. Este de preferat sa alegeti un recipient cu cap cu pulverizator pentru a fi mai usor de folosit.

Uleiul se foloseste pe pielea curata, acesta este foarte parfumat si se aplica atat pe fata, cat si pe corp. Agitati inainte de utilizare.

Sursa poza: lisalise.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...