Conifere care cresc repede – Ce sa plantezi in apropiere de casa pentru o umbra deasa si racoroasa

Am cautat o lista de conifere care cresc repede si sunt potrivite pentru plantare undeva in apropierea casei. Coniferele raman verzi peste iarna si pastreaza un nivel de vizibilitate scazut printre crengi, motiv pentru care sunt indeale in jurul caselor.

Pe langa asta, coniferele ofera o umbra zdravana in anotimpul cald si un aer sanatos. Cu toate astea, dupa cum stiti, coniferelor le trebuie ani ca sa se dezvolte. Totusi exista anumite specii de conifere special concepute pentru a fi decorative si care cresc ceva mai repede. Nu va asteptati insa la minuni, coniferele sunt arbori puternici, falnici si de inaltimi medii si mari care nu au cum sa se dezvolte atat de repede.

Conifere care cresc repede – Chiparos

chiparos

Chiparosul este cunoscut ca fiind unul dintre arborii de acest tip care creste destul de repede. E originari din sud-estul Europei, nordul Africii si vestul Asiei si poate ajunge pana la 25 de metri inaltime, cu coroana foarte densa, ingusta, columnara sau piramidala si frunze persistente. Lemnul sau e rezistent si parfumat.

Funzele sale sunt mici, conurile femele sunt si ele mici, sferice, de marimea unei nuci. Chiparosul traieste pana la 1000 de ani si se gaseste in esteul Mediteranei, Creta, Cipru, Grecia, Iran, Israel. Azi se cultiva ca arbore ornamental. Vezi si: Pomi decorativi care cresc rapid

Conifere care cresc repede – Bradul Alb/argintiu

bradul alb-argintiu

Un alt conifer, ceva mai cunoscut, este bradul alb care impresioneaza prin fumusetea sa si poate ajunge pana la 65m inaltime. Tulpina e cilindrica, cu ramuri regulat verticilate. Conurile sunt lungi de 10-20cm, iar longevitatea sa este de pana la 800 de ani.

Desi creste destul de repede la inceput, este specia cea mai pretentioasa dintre rasinoase fata de conditiile de mediu. Prefera o temperatura anuala medie de 5-6 grade si iarna temperaturi nu mai joase de -27.

Conifere care cresc repede – Brad de caucaz

Brad de caucaz

Bradul de caucaz poate atinge inaltimi de pana la 50m si are un coronament

bogat cu frunzis des si intunecat. Acele mari de o coloratie mai inchisa, pe fata de un verde inchis lucitor, iar pe dos cu doua dungi albicioase. Conurile sunt mari de 10-15cm, cilindrice, brune deschise. Bradul poate creste intr-un climat montan aspru, dar si in regiuni joase. Are pretentii mari pentru umiditate atmosferica, fiind sensibil la vanturile reci de iarna si la seceta.

Conifere care cresc repede – Molidul sarbesc

Molidul sarbesc

Molidul creste si el destul de repede insa fata de celelalte conifere prezentate ajunge la un maxim de 30 m inaltime, avand coroana piramidala ingusta ca o coloana de unde si denumirea de omorika data de sarbi, ceea ce in traducere inseamna zvelt.

Acele comprimate ca la brad de 8-18mm au doua dungi albe vizibile usor, ceea ce da nuanta verde argintiu. SUporta bine tunderea, motiv pentru care se foloseste adesea la garduri vii.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...