9.8 C
București
luni, aprilie 22, 2024

Cele 7 precautii importante in administrarea otetului de mere

Otetul de mere este recunoscut pentru beneficiile sale pentru sanatate, fiind folosit de multe persoane in diverse scopuri, de la imbunatatirea digestiei pana la intarirea sistemului imunitar si chiar pentru ingrijirea pielii. Cu toate acestea, administrarea otetului de mere nu ar trebui sa fie luata in considerare in mod superficial. Exista anumite precautii esentiale pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand utilizezi acest ingredient minunat. Iata, asadar, ce trebuie sa stii:

Desi aceasta bautura este plina de beneficii pentru sanatate, exista o modalitate corecta si una gresita de a o folosi, iar atunci cand este administrata in mod gresit, poate fi potential periculoasa.

Vezi si: Reteta otet din cidru sau din mere

Precautii importante in administrarea otetului de mere

1. Nu bea otet de mere imediat dupa masa

Consumul de otet de mere imediat dupa masa poate duce la senzatii de disconfort sau arsura la nivelul stomacului pentru unele persoane. Acesta poate interactiona cu acidul gastric, potential provocand refluux acid sau alte probleme digestive. Este recomandat sa astepti cel putin 30 de minute dupa masa inainte de a consuma otet de mere.

2. Nu-l inhala inainte de a-l consuma

Inhalarea otetului de mere poate irita caile respiratorii si gatul, provocand senzatii neplacute sau chiar leziuni. Asigura-te ca utilizezi otetul de mere intr-un spatiu bine ventilat si evita sa inhalezi vaporii puternici.

3. Nu-l sorbi si nu-l inghiti din ceasca

Otetul de mere trebuie sa fie intotdeauna diluat in apa sau alt lichid inainte de a fi consumat. Sa nu-l sorbi sau sa-l inghiti din ceasca, deoarece aciditatea sa poate deteriora smaltul dentar. In schimb, poti incerca sa-l bei cu ajutorul unui pai. Totodata, evita spalarea dintilor timp de jumatate de ora de la administrarea otetului.

4. Nu consuma prea mult

Otetul de mere este puternic si trebuie consumat cu moderatie. O cantitate excesiva poate provoca iritatii ale tractului digestiv sau alte efecte secundare neplacute. O doza obisnuita recomandata este de aproximativ 1-2 linguri diluate in apa, de una sau doua ori pe zi.

5. Nu-l bea chiar inainte de a dormi

Consumul de otet de mere chiar inainte de culcare poate provoca disconfort gastric sau arsura la stomac, ceea ce poate afecta calitatea somnului. Este mai bine sa-l consumi cu cel putin o ora inainte de a merge la culcare.

6. Nu-l aplica direct pe piele

Otetul de mere este adesea folosit in remedii naturale pentru ingrijirea pielii, dar trebuie diluat intotdeauna inainte de aplicare. Aplicarea directa pe piele poate provoca iritatii sau arsuri chimice, mai ales pe pielea sensibila sau ranita.

Vezi si: 8 motive incredibile de a ingriji tenul cu otet din cidru de mere

7. Consulta intotdeauna un specialist

Daca ai orice ingrijorare sau conditii medicale preexistente, este intotdeauna recomandat sa consulti un specialist inainte de a incepe orice regim care implica consumul de otet de mere sau utilizarea acestuia in alte scopuri.

!!!! Respectarea acestor precautii te va ajuta sa te bucuri de beneficiile sale fara a experimenta efecte secundare nedorite.

Vezi si: Tonicul cu otet de mere care distruge rapid raceala si gripa!

Vezi si: Otetul de mere, remediul ieftin care te ajuta sa scapi de matreata

Vezi si: Scapa de negi (veruci) in mod natural: Solutia cu otet de mere si uleiuri esentiale

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole