Coacazele negre, fructe incredibil de benefice pentru sanatate

coacazele-negre-beneficii

Coacazele negre au un continut ridicat de antocianine care poseda actiuni antioxidante si ofera diverse beneficii pentru sanatate. Au un continut ridicat de antioxidanti in comparatie cu alte fructe, inclusiv afine. Sunt o sursa bogata in vitamina C, care imbunatateste capacitatea organismului in absorbtia fierului. Intaresc sistemul imunitar si tin la distanta bolile comune, cum ar fi infectia, gripa si raceala. Promoveaza sanatatea vederii, precum si sanatatea cardiovasculara.

Coacazul negru este originar din Europa de Nord si Asia de Nord. Coacazul negru a fost cultivat in secolul al XI-lea in Rusia. In secolul al XVII-lea, coacazul negru a inceput sa fie cultivat. A fost folosit pentru proprietati medicinale. Siropul obtinut din sucul fiert cu zahar este folosit pentru a vindeca durerile de gat si febra mica. Decoctul facut din scoarta, frunze si radacini este folosit ca remediu traditional.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Regatul Unit a folosit fructele de coacaze negre ca sursa de Vitamina. Plantele au devenit potrivite pentru a creste in climatul Marii Britanii, astfel incat guvernul britanic a promovat cultivarea plantelor de coacaze negre. In Marea Britanie au fost cultivate aproximativ 1400 de hectare de fructe de coacaze negre.

Acestea sunt o sursa excelenta de flavonoide, vitamina C, proantocianidine, antocianine. Are intre 15 si 195 de acizi grasi, cum ar fi acidul alfa si gama linolenic, antocianidinele, acidul stearidonic si flavonoidele. Este folosit ca diaforetic, dieuretic si anti-piretic. Este utilizat pentru tratarea gripei si racelii. Frunzele sunt utile pentru tratamentul tusei spasmodice, diareei si durerilor de gat. Uleiul extras din semintele de coacaz negru poseda proprietati antiinflamatoare, antioxidante, imunostimulante, cardioprotectoare si de protectie a pielii. Vezi si: Top 10 fructe de padure. Beneficii pentru organismul nostru

Utilizari traditionale ale plantei

  • Are proprietati diaforetice si diuretice.
  • Este folosit pentru tratarea gripei si racelilor.
  • Sucul este utilizat pentru a trata indigestia si diareea.
  • Este folosit pentru scaderea tensiunii arteriale.
  • Infuzia obtinuta din coacaz negru este folosita pentru tratarea durerilor reumatice si a tusei.
  • Este folosit ca gargara pentru ulceratii bucale si dureri in gat.
  • Infuzia obtinuta din frunze este utilizata pentru a creste secretia de cortizol.
  • Infuzia de radacini tinere este utila pentru febra eruptiva.
  • Decoctul obtinut din scoarta este utilizat pentru tratarea tumorilor si hemoroizilor.
  • In Austria, este utilizat pentru a trata infectiile tractului gastro-intestinal, ale sistemului cardiovascular si ale cailor respiratorii.
  • Este utilizat pentru tratarea gripei, racelilor si, de asemenea, calmeaza diareea.
  • Frunzele sunt folosite pentru a scadea tensiunea arteriala si pentru a trata inflamatiile si durerile artritice.
  • Gargara facuta cu ceai din frunze de coacaz negru este folosita pentru a trata urechile si durerile de gat.
  • Este utilizat pentru tratarea eczemelor, crampelor menstruale si a altor afectiuni ale pielii.
  • Frunza uscata este eficienta pentru tratamentul durerilor articulare, gutei, artritei, colicilor, diareei, afectiunilor hepatice, hepatitei si convulsiilor.
  • Este util pentru tratarea problemelor hepatice, cum ar fi hepatita si icterul.
  • Este un remediu pentru afectiunile pielii, cum ar fi eczema, dermatoza, muscaturile de insecte si abcesul.

Precautii

  • Ar putea incetini coagularea sangelui.
  • Creste sansele de vanatai si sangerare la pacientii cu tulburari de sangerare.
  • Nu-l luati inainte cu doua saptamani de operatie programata.
  • Persoanele alergice ar trebui sa le evite.
  • Este posibil sa apara umflaturi, urticarie, eruptii cutanate, dureri de gat, mancarime, dureri in piept si dificultati in respiratie.

Pe langa utilizarile sale vindecatoare si terapeutice, este folosit pentru a face jeleuri, gemuri care ofera aroma dulce. Se foloseste ca topping pentru deserturi si se foloseste in mancaruri sau pentru a face sosuri. Este folosit pentru a prepara inghetata, lichior si suc.

Alte lucruri interesante

  • Contine de patru ori mai multa vitamina C in comparatie cu portocalele.
  • Este folosit ca ingredient vital in produse cosmetice.
  • Ar putea reduce aspectul cearcanelor sub ochi obositi.
  • Prezenta polifenolilor in coacaze negre ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui.

Consumul de coacaze negre previne aparitia infectiilor

Coacazele negre au proprietati anti-cancerigene care scad sansele de dezvoltare a cancerului in organism. Contin antioxidanti precum zeaxantina, criptoxantina, beta-carotenul si vitamina C. Antioxidantii contracareaza radicalii liberi si previn sansele de deteriorare oxidativa a celulelor corpului si scad sansele de cancer. Aportul zilnic de coacaz scade sansele de cancer si impiedica celulele sa se deterioreze oxidativ.

Coacazele negre ajuta la cresterea sistemului imunitar puternic si previne sansele de infectii, datorita prezentei Vitaminei C. Astfel, acestea previn sansele de deteriorare oxidativa a celulelor corpului. Scad sansele de a avea febra, raceala si infectii.

Aportul zilnic de coacaze negre ajuta la scaderea sanselor de infectii bacteriene, precum infectia tractului urinar, datorita prezentei compusilor chimici, cum ar fi antocianina si taninul. Acesta previne cresterea bacteriilor din tractul urinar si scade riscul de infectie.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...