7.1 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Ciorba de spanac, remediu natural impotriva anemiei la copii

Spanacul are o cantitate adecvata de vitamine si minerale, cum ar fi calciu, vitamina A, fosfor, potasiu si fier. De asemenea, contine proteine ​​la nivel inalt. Aproximativ 91% din spanac este format din apa. O portie de 30 de grame (1 cana) de spanac contine 0,86 grame de proteine, 0,12 grame de grasimi si 1,09 grame de carbohidrati. Aceeasi cantitate serveste 8,4 mg de vitamina C, 0,057 mg de riboflavina, 0,023 mg de tiamina si 0,217 mg de niacina. Aproximativ 30 mg de calciu, 0,81 mg de fier, 15 mg de fosfor, 167 mg de potasiu si 24 mg de sodiu sunt oferite de spanac.

Spanacul este incarcat cu vitamina C, acid folic, vitamina K, calciu, fibre, fier si carotenoizi. Fibrele alimentare gasite in spanac joaca un rol vital in tratarea constipatiei, a digestiei bune si a mentinerii nivelurilor scazute de zahar din sange. Flavonoidul ajuta la incetinirea procesului de diviziune celulara in cancerul de piele si celulele stomacului uman. Este protector si impotriva cancerului de prostata.

Proteinele din spanac ajuta la dezvoltarea muschilor si la vindecarea ranilor

Spanacul are o cantitate impresionanta de proteine ​​care este transformata in aminoacizi de catre enzime, care este necesara pentru oameni. Proteina ajuta la cresterea si dezvoltarea muschilor, vindeca ranile si imbunatateste metabolismul corpului, care ajuta la imbunatatirea functiilor organelor la maximum. Cercetarile arata ca tilacoidul poate reduce foamea si poftele care ajuta la pierderea in greutate. Vezi si: 20 de beneficii ale sucului de spanac. Reteta

Vitamina K ajuta la retinerea calciului in matricea osoasa, ceea ce duce la mineralizarea osoasa. Spanacul ofera, de asemenea, minerale precum cupru, magneziu, mangan, fosfor si zinc, care ajuta la obtinerea oaselor puternice. Previne dezvoltarea afectiunilor osteoporozei. De asemenea, mentine unghiile si dintii sanatosi.

Factorul C0-Q10 este un antioxidant care se gaseste in spanac, care ajuta la intarirea muschilor inimii care pompeaza sangele continuu catre toate partile corpului. C0-Q10 trateaza si previne bolile cardiovasculare precum insuficienta cardiaca, hiperlipidemia, bolile coronariene si hipertensiunea.

Spanacul poseda folat, potasiu si diversi antioxidanti, ceea ce ajuta la oferirea de avantaje neurologice celor care il consuma zilnic. Folatul scade aparitia bolii Alzheimer. Adaugarea de spanac in dieta persoanelor predispusi la declin cognitiv sau neuronal ar fi utila. Potasiul este vital pentru mentinerea sanatatii creierului, deoarece creste fluxul de sange catre creier, ceea ce creste concentratia, cunoasterea si activitatea neuronala.

Ciorba de spanac

Ingrediente:

  • 500 grame de spanac proaspat
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri bulion
  • zeama de la o lamaie
  • sare dupa gust
  • 1 legatura de leustean sau patrunjel

Cum se prepara? Se pune o oala cu apa la fiert. Cat fierbe, spanacul se curata si se spala corespunzator. Cand apa incepe sa fiarba, se pune spanacul in oala si se lasa 2-3 minute, pana isi micsoreaza volumul. Apoi, se ia din oala si se pune intr-o strecuratoare la scurs si racit, pentru a putea fi taiat mai tarziu.

Pana se raceste spanacul, se dau pe razatoare legumele, ceapa se toaca marunt si se pun la calit in cele doua linguri de ulei. Dupa ce s-au calit, se adauga apa si se lasa sa fiarba timp de 5 minute, dupa care se adauga si cartofii taiati cubulete. Se lasa cartofii sa fiarba, iar cand sunt aproape gata se adauga si spanacul maruntit. Se mai lasa inca 5 minute sa fie bine fierti cartofii si se adauga bulionul.

La final, se adauga verdeturile tocate marunt si zeama de lamaie, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si se inchide focul.

Vezi si: 9 beneficii uimitoare ale spanacului de apa

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole