20 de beneficii ale sucului de spanac. Reteta

suc-de-spanac-beneficii

Beneficii ale sucului de spanac. Sucul de spanac este plin de vitamine si minerale, precum vitamina C si A, potasiu, mangan si fier. Vitamina A si potasiul imbunatatesc coagularea puternica a sangelui si promoveaza vederea sanatoasa. Manganul mentine nivelul de zahar din sange, iar fierul elimina oboseala care este cauzata de un nivel scazut de oxigen in sange. Purifica sangele si mentine celulele sanatoase care elimina cancerul.

De asemenea, previne bolile bucale, cum ar fi inflamatia gingiilor sau pioreea, sangerarea si bolile gingivale. Totodata previne deteriorarea din cauza soarelui si minimizeaza ridurile. Sucul de spanac imbunatateste cresterea parului si atenueaza, de asemenea, pierderea parului. Imbunatateste digestia, sanatatea orala si echilibrul adecvat in sange.

Beneficii ale sucului de spanac

Crearea celulelor rosii. Sucul de spanac este bogat in nutrienti care ajuta la crearea globulelor rosii din organism.

Alinarea de artrita reumatoida. Sucul de spanac are alcalinitate ridicata, care asigura scutirea de artrita reumatoida. Spanacul curata, de asemenea, tesuturile si mentine nivelurile de alcalinitate din sange.

Previne sangerarea gingiilor. Sucul de spanac este bogat in Vitamina C, care previne sangerarea gingiilor. Sucul de spanac vindeca problemele orale si dentare.

Previne formarea celulelor canceroase. Sucul de spanac are litutie, flavonoide si clorofila care diminueaza formarea de celule canceroase in organism. De asemenea, previne diferitele tipuri de cancer.

Ajuta la fixarea calciului. Vitamina K din sucul de spanac previne osteoporoza in organism. Prezenta calciului imbunatateste oasele mai puternice si mai sanatoase din organism. De asemenea, scade tensiunea arteriala ridicata.

Benefic pentru femeile gravide. Acesta ofera diverse substante nutritive necesare pentru dezvoltarea fatului. De asemenea, imbunatateste cantitatea si calitatea laptelui din corpul mamei care alapteaza.

Benefic pentru pierderea in greutate. Datorita prezentei de grasimi si calorii scazute, este foarte eficient in reducerea greutatii. Fibrele din frunzele de spanac mentin glicemia scazuta, previn constipatia si ajuta, de asemenea, digestia.

Nutrienti macro. 28 de calorii pot fi obtinute dintr-o cana de suc proaspat de spanac. De asemenea, este sarac in grasimi. 3,5 grame de proteine ​​sunt obtinute dintr-o portie care este importanta pentru cresterea si intretinerea muschilor.

Fibra dietetica. Aportul zilnic recomandat de fibre alimentare pentru barbatii adulti este de 38 de grame, iar pentru femeile adulte de 25 de grame. Prezenta de fibre in sucul de spanac mentine senzatia de satietate timp indelungat, ceea ce reduce sansele de supraalimentare. De asemenea, trateaza problemele digestive, cum ar fi constipatia. Fibra ajuta la curatarea deseurilor din sistemul digestiv. Previne ulceratiile stomacului, constipatia si colita.

Osteoporoza. Vitamina K intareste oasele prin prevenirea osteoporozei. Cariile de dinti, varicele, dementa si calcifierea arteriala sunt cauzate de deficienta de Vitamina K.

Acidoza. Acidoza este cauzata de proasta functionare a rinichilor si plamanilor. Sucul de spanac ajuta la echilibrarea nivelului de pH.

Scade tensiunea arteriala. Scade nivelul tensiunii arteriale ridicate prin prevenirea efectului consumului excesiv de sodiu cu continutul ridicat de potasiu si magneziu. Prezenta magneziului elimina bolile cardiovasculare.

Previne tulburarile arteriale. Prezenta Vitaminei K amelioreaza sangele si elimina afectiunile arteriale si coagularea sangelui. Impiedica vanataile, sangerarea anormala si vindecarea lenta a taieturilor minore. Vitamina E favorizeaza si absorbtia calciului. Vezi si: 9 beneficii uimitoare ale spanacului de apa

Atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale. Sucul de spanac are folat care impiedica acumularea unor niveluri ridicate de homocisteina, care este o cauza bolilor de inima.

Anemie. Spanacul regenereaza globulele rosii si furnizeaza oxigen proaspat in organism.

Tratament anti-imbatranire. Spanacul are o cantitate uriasa de antioxidanti care ajuta la indepartarea radicalilor de pe piele, care sunt cauza imbatranirii premature. De asemenea, previne imbatranirea prematura, lasand pielea sanatoasa si intinerita.

Protectie pentru bronz. Complexul de vitamina B din sucul de spanac previne si protejeaza pielea de arderile cauzata de soare. Aportul zilnic de suc de spanac impiedica pielea sa se bronzeze.

Ajuta la digestie. Acesta atenueaza problemele digestive, cum ar fi simptomele de hiperaciditate si constipatie. Formeaza un strat protector in mucoasa stomacului care elimina formarea ulcerului. Imbunatateste tractul digestiv sanatos. Sucul de spanac curata si colonul.

Beneficiile vitaminelor. Sucul de spanac are folat si vitamina K care ofera claritate pielii prin diminuarea vanatailor si a cearcanelor. De asemenea, vindeca pielea uscata si mancarimea. Aportul zilnic de spanac imbunatateste tenul cu pielea stralucitoare.

Oase si dinti sanatosi. Spanacul are un nivel ridicat de calciu, care ajuta la mentinerea dintilor si oaselor sanatoase. De asemenea, previne osteoporoza si ajuta la cresterea colagenului.

Cum se prepara sucul de spanac

Ingrediente:

  • 25 – 30 frunze de spanac
  • 20 de crengute de frunze de menta
  • 15 frunze de coriandru
  • 1 lingura suc de lamaie
  • gheata zdrobita pentru servire

Instructiuni:

  • Amestecati toate ingredientele folosind putina apa (daca este necesara).
  • Se strecoara sucul folosind o strecuratoare sau tifon.
  • Adaugati sucul de lamaie si amestecati bine.
  • Adaugati niste gheata pisata in 2 pahare si turnati sucul peste ea
  • Serviti imediat cu toate beneficiile sucului de spanac.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...