2 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Cele mai eficiente metode de folosire a uleiurilor esentiale

Exista multe metode de folosire a uleiurilor esentiale. Trebuie sa te bucuri de toate, in functie de ce afectiuni vrei sa tratezi. Iti prezentam cateva dintre aceste metode, simple si eficiente pentru o vindecare rapida.

Metode de folosire a uleiurilor esentiale – Baile de maini si de picioare sau baile de sezut pentru vindecare si alungarea oboselii

O metoda rapida atunci cand nu aveti timp si stare pentru o baie aromaterapeutica, o reprezinta baile pentru maini si picioare. Baile pentru maini ajuta foarte mult la combaterea durerii, a rigiditatii, umflaturilor sau a artritei. Persoanele care isi folosesc frecvent mainile, cum sunt frizerii sau cei care lucreaza la calculator, ar trebui sa se bucure regulat de baile la maini.

Baile la picioare sunt incredibil de relaxante, dupa o zi lunga si obositoare. Ele pot fi remedii eficiente pentru micoza piciorului sau pentru picioare umflate. Adaugati 6 picaturi de ulei esential intr-un vas cu apa calda, chiar inainte de a baga mainile sau picioarele. Stati pentru 10-15 minute. Puteti adauga impreuna cu uleiurile esentiale, uleiuri vegetale. Nu va inventati scuze pentru a nu face aceste bai minunate. Cititi o carte in timp ce stati cu picioarele in apa sau uitati-va la serialul preferat in timp ce va odihniti mainile in vasul cu apa.

Baile de sezut sunt foarte utile pentru combaterea problemelor ca cistita, hemoroizi, boli ale vaginului, cusaturi dupa nastere si altele asemenea. Se amesteca 6 picaturi de ulei esential cu apa calda, in care se sta timp de 10 minute. Se poate combina cu ulei vegetal. Aceste bai de sezut se pot face rapid si eficient in bideu, daca aveti unul.

Vezi si Uleiurile esentiale pentru o viata mai frumoasa.

Metode de folosire a uleiurilor esentiale – Foloseste uleiuri esentiale chiar si in dus, atunci cand vrei sa incepi ziua mai bine

O alta metoda buna sunt baile la ibric, care combat bolile vaginale sau anale, precum si infectiile. Se fierbe apa intr-un ibric, apoi se lasa la racit. Adaugati 6 picaturi de ulei esential. Ridicati capacul si colacul toaletei si stati deasupra ei, turnati solutia peste zona vaginala sau anala. Uscati zona cu delicatete.

Dusurile sunt la fel de folositoare, sunt un mod stimulant de a incepe ziua. Aplicati 6 picaturi de ulei esential pe burete sau pe un prosop, apoi frecati pe tot corpul pana cand se termina dusul. Sau, adaugati uleiul esential in 2 linguri de ulei vegetal, amestecati bine, ungeti-va corpul bine inainte de a intra sub dus. Asigurati-va ca inhalati vaporii. O alta metoda este sa astupati cada cu un dop, sa dati drumul la apa si sa adaugati apoi uleiul esential in apa. Veti absorbi uleiul prin picioare, iar in timp ce vaporii se vor ridica, ii veti inhala. Este simplu si foarte eficient.

Cum se folosesc corect compresele cu uleiuri

Compresele sunt folosite pentru diverse probleme, de la vanatai, la dureri musculare sau reumatice si arteriale, dureri de cap si luxatii. Ele sunt o cale foarte buna de a ne elibera de durere si de a reduce inflamatiile. Folositi-le cu incredere, fie comprese calde, fie reci. Alternarea compreselor reci cu cele calde este o metoda eficienta de tratare a luxatiilor.

In general, cand aveti febra, durere acuta sau umflaturi calde, puneti comprese reci. Cand vreti sa tratati o durere cronica, de termen lung, folositi compresa calda. Pentru a pregati compresa, puneti 6 picaturi de ulei esential intr-un vas cu apa calda sau rece. Inmuiati in solutia obtinuta orice material care absoarbe, o batista sau prosop, asigurandu-va ca se absoarbe uleiul esential. Stoarceti si aplicati pe zona afectata. Infasurati apoi zona cu folie de plastic sau cu bandaj. Se lasa aproximativ 2 ore sau chiar peste noapte. Daca aveti febra, schimbati compresa cu una noua rece cand este necesar.

Gargarele, pentru problemele gatului si probleme stomatologice

Gargarele se folosesc pentru dureri de gat, pierderea vocii, probleme respiratorii sau halitoza (respiratie urat mirositoare). Ele ajuta si alina durerile si inflamatiile, chiar pot reduce scurgerile de sange dupa interventiile chirurgicale stomatologice. Faceti gargara de doua ori pe zi, iar cand problema este acuta, se repeta la fiecare 2 ore.

Se pun 2 picaturi de ulei esential intr-un pahar de apa. Amestecati bine, facei gargara si scuipati. Nu inghititi. Amestecati din nou si repetati. La gargarele cu uleiuri se pot folosi fara probleme si 1-2 lingurite de otet de mere sau lamaie sau o lingurita de miere. Mierea are efecte antiinflamatorii si antibacteriene, fiind excelenta in durerile de gat. Sucul de lamaie este detoxifiant si neutralizeaza aciditatea.

Uleiurile antiseptice, precum cel de arbore de ceai, lamaie sau cimbru sunt foarte bune in tratarea durerilor de gat. Musetelul roman/german si lemnul de santal, ajuta, de asemenea, la tratarea inflamtiilor. Smirna in combinatie cu arbirele de ceai este folositoare pentru tratarea cancerului de gat.

Inhalarea uleiurilor esentiale pentru sanatate trupeasca si sufleteasca

O alta metoda benefica este inhalarea uleiurilor, ce actioneaza asupra corpului, intelectului si spiritului. Prin inhalare se pot trata boli precum astmul, bronsita, rinita, tusea, raceala, sinuzita, dureri de gat. Acest procedeu are un efect profund asupra sistemului nervos, fiind eficient in combaterea insomniei, stresului, depresiei, anxietatii, pesimismului si negativismului.

Citeste si Uleiuri esentiale recomandate in caz de anxietate, stres si depresie.

La nivel spiritual, anumite uleiuri, precum cel de tamaie, lemn de cedru sau flori de tei, ne stimuleaza constiinta pe durata meditatiei. Adaugati 2-4 picaturi de ulei esential intr-un vas cu apa fierbinte. Acoperiti-va capul cu un prosop si aplecati-va peste vas, inhaland adanc aburii timp de cateva minute. Tineti neaparat ochii inchisi, pentru a evita iritarea lor. Persoanele astmatice, nu se recomanda mai mult de 1 picatura de ulei esential.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole