21.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024

Uleiurile esentiale pentru o viata mai frumoasa

Puterea plantelor este imensa pentru a ne echilibra si conferi mereu o stare de mult bine. Fie ca le folosim in ceaiuri sau sub forma de uleiuri esentiale pe care le ardem in lampi pentru aromaterapie sau le adaugam in apa de baie sau produse cosmetice, plantele sunt miracolul din viata noastra.

Un anumit miros ne poate aduce in memorie emotiile unei trairi si ne conduce dincolo de timp , retraind anumite momente placute din viata noastra, amintiri care pana atunci stateau intr-un colt de suflet asteptand sa iasa la lumina.

Fiecare dintre noi, folosim uleiuri esentiale pentru a ne relaxa sau chiar pentru a ne trata fiindca plantele au o mare capacitate de a ne ajuta.Trebuie doar sa le primim in viata noastra.

Unele dintre cele mai cunoscute uleiuri comercializate in Romania, sunt uleiurile esentiale Dottera.

Uleiul esential de trandafir este adorat de femei. Daca adaugi cateva picaturi intr-o crema sau in apa de baie este extraordinar pentru piele. In aromoterapie mireasma de trandafir calmeaza furia, confera optimism si echilibreaza emotional. Se mai poate folosi si de catre cei care sufera din dragoste fiindca creaza pozitivitate fiind un ulei destul de puternic.

Daca optam pentru uleiul esential de santal ne va incanta parfumul sau oriental, extraordinar si foarte bun in combaterea strasului, depresiilor, confera multa incredere si este aforodisiac.

Ulei esential de lamaie, cu roma sa vibranta, ne conduce cu mintea catre un univers relaxant, fresh si armonios.Este si un foarte bun purificator al aerului si dezinfectant. Daca il aplici pe piele in amestec cu un ulei vegetal, amelioreaza atat durerile de cap cat si senzatia de greata si blocajele limfatice.

Lacrima de smirna, sau smirna, este asociata cu intelepcinea si inspiratia divina. Inhalat, uleiul de smirna amestecat cu apa, confera liniste mentala, echilibru launtric si mult calm.Totodata, este si un foarte bun cicatrizant.

Aurul mov, lavanda, este una dintre cele mai parfumate , mai frumoase si mai placute plante lasate de natura. Uleiul de lavanda, combate cu succes tensiunea psihica si insomnia.In cosmetica,combate acneea, este antiinfectios si antiinflamator, ingrijeste pielea uscata conferindu-i elasticitate si suplete.

Uleiul de Ylang-ylang, al carui dulce parfum floral este incomfundabil, este folosit in cosmetica pentru tenul gras, obosit, conferindu-i stralucire si relaxare.Folosit in aromatarapie, combate stari depresive si relaxeaza.

Si fiindca aparatul nostru respirator are nevoie de ajutor, natura ne-a daruit eucaliptul, uleiul de eucalipt fiind inzestrat cu proprietati care combat infectiile virale, bacteriene si este un foarte bun stimulent imunitar.Favorizeaza concentrarea, purifica si improspateaza aerul.

Stiai ca poti comanda uleiuri esentiale de la Doterra de pe www.planteco.ro

Portocala, intotdeauna ne imbie la relaxare si buna dispozitie. Uleiul esential de portocala iti creaza atmosfera de sarbatoare si este un bun antiseptic atmosferic, ideal pentru relaxare. Folosit in cosmetica este un foarte bun reparator al pielii iar ca adjuvant, combate durerile articulare, crampele.

Uleiul de anason este plin de prospetime ducandu-ne cu gandul la primavara.Combate probleme respiratorii, reprima starea de greata,trateaza migrenele si durerile reumatice daca este folosit pentru masaj intr-o dilutie cu unei vegetal.

Recunoscut ca tonic intelectual, uleiul esential de rozmarin se foloseste in caz de oboseala mentala si lipsa puterii de concentrare.Folosit in cosmetica, revitalizeaza atat parul cat si pielea.

Salvia, cunoscuta si ca iarba sfanta, ne ofera ulei esential de salvie si acesta regleaza problemele menstruale, de menopauza si chiar transpiratia.

Uleiul esential de bergamota ne ofera o aroma fructata, fresh, de citric dulce fiindca a imprumutat miresmele lamaiei si portocalei.Trateaza urmele lasate de acnee si echilibreaza secretia de sebum.

Mirosul proaspat si racoritor al mentei este adorat de toata lumea. Uleiul esential de menta ne duce cu gandul la ceaiurile copilariei din diminetile reci de iarna sau la bautura racoritoare facuta vara de bunica.

Folosit in aromaterapie, uleiul esential de menta, reduce durerea de cap, elimina starea de greata si desfunda caile respiratorii.

Tamaia sau darul magic este o comoara care se extrage din seva arborelui Boswelia. Cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca fiind incarcata cu energii vindecatoare, reduce starile de anxietate, stres si depresie. Uleiul esential de tamaie, diluat in ulei vegetal, este un foarte bun antiinfectios si antiinflamator, cicatrizant si regenerant.

Uleiul estential de cimbru, inhalat, echilibreaza sistemul nervos, este un bun armonizant si combate oboseala psihica.Face minuni in circulatia sangvina, curata si purifica pielea folosindu-se diluat intr-un ulei vegetal.

Inca cel mai patrunzator in suflet este uleiul de nucsoara. Si asta pentru ca are miros de casa primitoare, calduroasa fiind atat aromat, condimentat cat si dulce. Are un complex de activi calmanti care contribuie la confortul psihic avand efect imediat , folosit in aromaterapie.
Totodata, are un rol intens de regenerare si de recentrare a energiilor vitale.

Din fiecare planta se pot extrage uleiuri care poarta denumirea de uleiuri esentiale tocmai pentru ca sunt esentiale si vitale vietii noastre cotidiene.

Daca le-am cunoaste mai bine si le-am folosi mai des, viata noastra ar capata plus valoare fiindca natura are grija de noi, ne infrumuseteaza viata si ne aduce in suflete numai bucurii.

Fiti beneficiarii generozitatii naturii si veti oferi doar zambete celor dragi!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole