9.8 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ceaiul din fructe de padure – beneficii pentru un an intreg

Ceaiul din fructe de padure. Fructele de padure, precum: catina, agrisele, coacazele, merele padurete, zmeura, murele, paducel, mosmoanele, porumbele, coarnele, afinele, macesele si multe altele, ajuta la intarirea imunitatii organismului si combat anumite afectiuni.

Fructele de padure sunt foarte valoroase pentru noi, datorita continutului ridicat de substante nutritive, iar pentru a ne bucura tot anul de ele, fitoterapeutii recomanda consumul ceaiului din fructe de padure.

Ceaiul din fructe de padure nu este altceva decat un amestec de mai multe fructe de pădure deschidratare, astfel incat beneficiile acestora sa poata fi oferite si iarna.

Ceai din fructe de padure – Proprietati

Ceaiul de fructe de padure contine acizi organici (cu proprietati antiseptice care impiedica fermentarea sucului acestor fructe), acid ascorbic, acid formic, minerale (potasiu, calciu, magneziu), substante pectice (au rolul de a gelicia sucul fructelor), pigmenti (responsabili de culoarea fructelor); tanin (care are proprietati astrigente) si zaharuri. Totodata, trebuie stiut ca toate aceste proprietati variaza in functie de fructele folosite. De exemplu, ceaiul acesta contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K si PP, insa dintre toate aceste fructele, se pare ca cel mai mare conținut de vitamina C il au coacazele negre, fiind benefice in tratarea reumatismului si a anemiei, iar macesele sunt cele mai bogate in magneziu.

Ceai din fructe de padure – Beneficii

-Ceaiul din fructe de padure ajuta la mentinerea sanatatii organismului. De exemplu, atat raceala, cat si gripa pot fi tinute la distanta daca obisnuiesti sa consumi frecvent ceai de fructe de padure.

-Ceaiul are rolul a a-ti oferi energia de care ai nevoie pentru intreaga zi. Totul se datoreaza continutului bogat de zaharuri si vitamine.

-Ceaiul acesta ajuta la detoxifierea organismului. Continutul bogat de pectinele au rolul de a colecta toxinele si colesterolul, detoxifiind organismul prin evacuarea acestora.

-Ceaiul din fructe de padure combate depresia si tonifica sistemul nervos.

-Ceaiul din fructe de padure ajuta la mentinerea sanatatii vederii.

Cum se prepara corect ceaiul din fructe de padure

Deoarece fructele de padure, speciale pentru ceaiuri, sunt deja deshidratate, la prepararea ceaiului ele trebuie sa se inmoaie, astfel incat toate vitaminele si intreaga aroma sa se poata dizolva in apa. De aceea, fructele trebuie lasate in apa rece, acoperite si tinute asa peste noapte. Dimineata, se fierbe timp de 10 minute apa in care au stat fructele, iar dupa alte 10 minute, timp in care bautura se raceste putin, ceaiul poate fi strecurat si servit. Aceasta metoda de preparare reprezinta o combinatie intre metoda macerarii la rece si infuzie.

In cazul ceaiului cu macese, exista o alta modalitate de preparare. Fructele se fierb la foc mic timp de 30 de minute (vasul trebuie sa fie acoperit), apoi se lasa la racit si la macerat cateva ore. Dupa ce s-au inmuiat putin, fructele trebuie zdrobite cu ajutorul unei furculite. Astfel, ceaiul de fructe pe care il veti obtine va avea o culoare mai inchisa si un plus de savoare, iar toate vitaminele si substantele nutritive se vor dizolva mai bine in apa.

In cazul in care nu doresti sa faci o combinatie din toate aceste fructe, se poate opta pentru un singur fruct preferat. De exemplu, ceaiul de mure ajuta la sanatatea inimii, ceaiul de afine scade glicemia, ceaiul de macese stimuleaza secretia biliara, ceaiul de zmeura detoxifica si ceaiul de coacaze reduce tensiunea arteriala

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] Cercetarile sugereaza ca un consum regulat de alimente bogate in antioxidanti este mai degraba benefic decat suplimentele. Alimentele constau intr-o colectie inegalabila de substante antioxidante, iar suplimentul contine un singur tip de antioxidanti. Prin urmare, consumul de mure proaspete este mult mai indicat pentru a obtine toate beneficiile antioxidante ale acestor fructe delicioase. Vezi si: Ceaiul din fructe de padure – beneficii pentru un an intreg […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole