Ceaiul de trandafir este un adevarat deliciu in sezonul rece. Aroma sa imbietoare transforma cele mai mohorate zile, schimbandu-ne starea de spirit, iar beneficiile sale pentru intregul organism sunt cu adevarat uimitoare.
Iata mai jos care sunt beneficiile ceaiului de trandafir:
-Ceaiul din petale de trandafir calmeaza durerile din gat, desfunda nasul, usurand respiratia, si reduce simptomele neplacute ale gripei, racelii, guturaiului sau alte infectii respiratorii, datorita continutului ridicat de vitamina C.
-Un alt efect al consumului regulat de astfel de ceai combate retentia de apa care poate cauza umflaturi inestetice si inconfortabile, eliminand toxinele si lichidul in exces.
Uleiul de trandafir salbatic. Puterile regeneratoare ale macesului pentru ten
-Gustul si mirosul aromat al acestui ceai amelioreaza starile de greata, calmeaza aciditatea gastrica si poate fi un adjuvant in cazuri de diaree. Infectiile urinare pot fi reduse semnificativ datorita acestui ceai care are puternice efecte diuretice si detoxifiante.
-Ceaiul de trandafir va scapa de durerile de cap sau insomnie, contribuind la reducerea nivelului hormonilor de stres. Poate fi util pentru cei care sufera de sindromul oboselii cronice si nervozitate.
-Infuziile din petale de trandafir sunt recomandate femeilor cu menstruatii neregulate sau care se confrunta cu problema infertilitatii, ajutand totodata la calmarea crampelor cauzate de dismenoree.
-Ceaiul de trandafiri poate ajuta in tratarea dereglarilor endocrine, este hepatoprotector si ajuta in prevenirea bolilor sistemului digestiv, restabilind numarul culturilor bacteriene sanatoase din intestine.
-Ceaiul de trandafir curata vezica urinara si combate balonarea si constipatia.
-Folosit in uz extern, ceaiul de trandafir micsoreaza porii dilatati, regleaza nivelul de sebum, hidrateaza tenul si ajuta la eliminarea neplacutelor puncte negre.
Iata cum se prepara ceaiul de trandafir:
Prepararea ceaiului de trandafiri este simpla. Puteti utiliza petale uscate sau proaspete, avand grija ca la cele din urma sa scoateti partea alba de la baza petalei, pentru ca are un gust neplacut amar. De asemenea, puteti combina, la o ceasca de apa fierbinte, petale uscate cu petale proaspete si pentru un plus de prospetime puteti adauga putina menta, citrice uscate si miere.
Apa de trandafiri. Magia din gradina noastra
Lasati amestecul cel putin 10 minute la infuzat. Petalele de trandafir sunt bogate in polifenoli, precum si o gama larga de alti antioxidanti, avand un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare si a osteoporozei. In sezonul cald, ceaiul de trandafiri poate fi consumat si rece, de la frigider, iar pentru a-i oferi un plus de savoare poate fi servit in combinatie cu lamaie si menta.
Petalele de trandafir sunt o sursa naturala de vitamina C care intareste sistemul imunitar si ajuta la producerea de colagen esential pentru sanatatea parului si a pielii.
Vezi si:
Hipotensiune arteriala. Reteta cu macese si petale de trandafiri
Pasta de trandafiri cu miere. Remediu contra bolilor infectioase si respiratorii
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Ceaiul de trandafiri se obtine din 1-2 lingurite de petale uscate la 250 ml apa clocotita, apoi se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se strecoara. Infuzia se consuma calda, indulcita cu miere. […]
[…] Ceaiul de trandafir, deliciul sanatos din sezonul rece […]