17.8 C
București
luni, octombrie 14, 2024

Apa de trandafiri. Magia din gradina noastra

Generatii de femei au folosi apa de trandafiri, ca parte a regimului lor de ingrijire a pielii. Atat magia apei de trandafiri, cat si a uleiului de trandafiri sunt unele dintre cele mai vechi produse folosite pentru ingrijirea pielii. Petalele de trandafir se adaugau in apa de baie pentru parfumul lor minunat, dar si pentru a oferi relaxare si infrumusetare, tratand anumite afectiuni ale pielii.

Apa de trandafiri si beneficiile ei:

1. uleiul de trandafiri are proprietati anti-inflamatorii, calmand pielea iritata, iar apa de trandafir ajuta la reducerea rosetii si a petelor de pe fata;

2. aceasta apa este recomandata persoanelor cu un ten sensibil deoarece zaharurile continute de petale catifeleaza si hidrateaza pielea in profunzime;

3. poate fi folosita si pe post de lotiune tonica/demachiant deoarece ajuta la indepartarea secretiei de sebum si a impuritatilor acumulate in pori.

4. are o actiune astringenta, inchide porii, de aceea este recomandat sa fie aplicata imediat dupa baie.

5. aroma apei de trandafir are un efect pozitiv asupra starii de spirit, elimina stresul si te relaxeaza.

Reteta apei de trandafiri:

Obtinerea apei de trandafiri nu este deloc un proces complicat, asa ca il puteti face singuri acasa:

Reteta 1: aveti nevoie de trandafiri proaspeti din gradina (preferabil din soiul Rosa rugosa, Rosa damascena sau Rosa centifolia – acestia sunt trandafiri cu un parfum puternic), un vas maricel si apa distilata.
Se desfac petalele de trandafiri si se spala intr-un jet de apa. Cu cat trandafirii sunt mai proaspeti, cu atat mai calitativa/concentrata va rezulta apa de trandafiri.

Pune petalele de trandafiri intr-o oala suficient de incapatoare si adauga apa distilata cat sa le acopere. Prea multa apa va dilua prea mult rezultatul final. Acopera cu un capac si lasa la foc mediu pana cand petalele isi pierd culoarea. Dupa ce acestea devin aproape albe, opreste focul si scurge apa ramasa.

Reteta 2: aveti nevoie de aproximativ patru pumni de petale de trandafiri. Jumatate din cantitate se pune la macerat in 250 de ml de apa distilata, de dimineata pana seara, iar cealalta jumatate se pune la fiert tot in 250 de ml de apa. Dupa fierbere, se strecoara apa, iar petalele se arunca. Se amesteca apoi apa fiarta cu cealalta apa, unde petalele au stat la macerat.

Aceasta este apa de trandafiri pura. Se poate pastra timp indelungat in frigider, intr-un recipient de sticla.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Cititi si:

Reteta autobronzant cu ulei esential de trandafir

Ceaiul de trandafir, deliciul sanatos din sezonul rece

Petalele de trandafiri. Ce afectiuni putem trata cu „florile iubirii”

Pasta de trandafiri cu miere. Remediu contra bolilor infectioase si respiratorii

Uleiul de trandafir salbatic. Puterile regeneratoare ale macesului pentru ten

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole