9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Puterea vindecatoare a ceaiului de brusture (radacina): Lupta impotriva toxinelor, tumorilor si a altor boli

In lumea vasta a plantelor medicinale, unele comori ascunse sunt mai pretioase decat ne putem imagina. Un astfel de dar al naturii este radacina de brusture, cunoscuta pentru proprietatile sale extraordinare de detoxifiere si vindecare. Ceaiul de brusture, preparat din radacina, este recunoscut pentru abilitatea sa de a combate toxinele din corp, de a sprijini sanatatea sistemului imunitar si de a aduce alinare in lupta impotriva unor afectiuni grave precum tumorile. Haideti sa exploram mai adanc aceasta minunata planta si beneficiile sale pentru sanatate.

Ce este brusturele si cum functioneaza?

Brusturele (Arctium lappa) este o planta cu flori, originara din Asia si Europa, dar care a devenit raspandita in intreaga lume datorita proprietatilor sale terapeutice. Radacina de brusture contine substante active precum lignani, uleiuri volatile si substante amare care ii confera puterea sa de detoxifiere si vindecare.

Beneficiile ceaiului de brusture:

-Detoxifiere puternica:

Una dintre cele mai remarcabile calitati ale ceaiului de brusture este capacitatea sa de a detoxifia organismul. Substantele din radacina de brusture pot ajuta la eliminarea toxinelor si metalelor grele din corp, contribuind la imbunatatirea functionarii organelor de detoxifiere precum ficatul si rinichii.

-Sprijin pentru sistemul imunitar:

Ceaiul de brusture contine antioxidanti si substante care pot sprijini sanatatea sistemului imunitar. Inca din Antichitate, oameni foloseau radacina de brusture in lupta cu racelile, durerile in gat si a altor afectiuni. Prin stimularea imunitatii, organismul poate lupta mai eficient impotriva infectiilor si a altor agenti patogeni.

De exemplu, unele studii au descoperit ca acest ceai are calitati antibacteriene. Pare a fi deosebit de util pentru uciderea biofilmelor, care sunt colonii mari de bacterii lipicioase (placa bucala care provoaca carii este un exemplu de biofilm). Biofilmele cresc pe tot corpul. Totodata, un studiu din 2015 a constatat ca radacina de brusture ar putea trata infectiile tractului urinar legate de biofilm. In plus, cercetarile publicate in 2017 au descoperit ca brusturele ar putea ucide si alte tipuri de bacterii.

-Antiinflamator natural:

Consumul regulat de ceai de brusture poate ajuta la reducerea inflamatiei in corp. Inflamatia cronica este asociata cu o serie de afectiuni, iar proprietatile antiinflamatorii ale ceaiului de brusture pot aduce alinare si ameliorare.

De exemplu, un studiu publicat in Jurnalul International de Boli Reumatice a transmis ca ceaiul de radacina de brusture a imbunatatit starea inflamatorie si stresul oxidativ la pacientii cu osteoartrita a genunchiului, cunoscuta si sub numele de boala degenerativa a articulatiilor.

Mai exact, subiectilor li s-au administrat trei cani de ceai de radacina de brusture pe zi timp de 42 de zile, apoi au fost evaluati pentru markeri inflamatori (proteina C reactiva). La final, rezultatele au aratat ca acest ceai poate ajuta in mod semnificativ persoanele care sufera de osteoartrita prin scaderea markerilor inflamatori.

-Lupta impotriva tumorilor:

Unele studii sugereaza ca substantele active din radacina de brusture pot avea efecte antitumorale si anticancerigene. Desi cercetarile sunt in curs, acest lucru sugereaza potentialul sau in sprijinirea tratamentului afectiunilor tumorale.

Mai exact, studiile pe animale ale cancerului mamar, de colon si pancreatic au aratat rezultate promitatoare pentru capacitatea plantei de a lupta impotriva cancerului, iar acest lucru se intampla arctigeninei, o substanta gasita in brusture.

Studiile explica faptul ca arctigenina (este un lignan) combate celulele canceroase prin oprirea selectiva a proliferarii celulelor canceroase si inhibarea productiei de anumite proteine ​​de catre celulele canceroase (proteine ​​NPAT), prin urmare paralizand capacitatea cancerului de a se reproduce.

-Sanatatea pielii:

Ceaiul de brusture este adesea utilizat pentru imbunatatirea sanatatii pielii. Poate contribui la combaterea acneei, eczemelor si altor afectiuni cutanate.

Totodata, studiile stiintifice au aratat ca extractul de brusture poate imbunatati semnele clinice ale imbatranirii pielii. De exemplu, un studiu din 2008 a constatat ca tratamentul topic cu un extract natural de brusture a imbunatatit semnificativ metabolismul matricei extracelulare dermice si a condus la o reducere vizibila a ridurilor.

Cum se prepara ceaiul de brusture:

Ingrediente:

  • 1 lingurita de radacina de brusture uscata sau proaspata (pudra sau taiata in bucati mici)
  • 250 ml de apa
  • Miere sau lamaie (optional)

Instructiuni:

Fierbe apa si apoi adauga radacina de brusture. Lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute. Apoi, stinge focul si lasa ceaiul sa se odihneasca timp de inca 5-10 minute.
La final, strecoara ceaiul si adauga miere sau lamaie dupa gust.

Bea ceaiul de brusture de 1-2 ori pe zi, in functie de preferinte si nevoi.

!!!Cu proprietatile sale de detoxifiere, sprijin pentru sistemul imunitar si potential in combaterea tumorilor, acest ceai reprezinta o alegere naturala si eficienta pentru imbunatatirea sanatatii tale generale. Ca intotdeauna, este recomandat sa consulti un profesionist medical inainte de a incepe un nou tratament sau supliment alimentar, mai ales in cazul afectiunilor grave.

Vezi si: Silimarina din semintele de Armurariu (Ciulin de lapte): Un potential aliat impotriva cancerului – Studii

Vezi si: Radacina de brusture, unul dintre cele mai bune remedii pentru detoxifierea organismului

Vezi si: Ceaiul Essiac este cu adevarat un ceai „miracol” care ar putea trata cancerul? Ce spun studiile

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole